UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2020-11-08 13:32

Cselgáncs: hétfőn kezdődik az U23-as Európa-bajnokság Porecben

Noha a junior dzsúdósok Európa-bajnoksága pénteken véget ért, nem állt meg az élet Porecben: a program hétfőn az U23-asok kontinensviadalával folytatódik.

Sipőcz Richárd (+100 kg) arany-, Sáfrány Péter (90 kg) és Szegedi Dánel (66 kg) bronzérmet szerzett a Porecben pénteken véget ért junior cselgáncs Európa-bajnokságon. Csakhogy a magyar válogatott többsége nem indult haza, hiszen hétfőn az U23-asok kontinensviadalával folytatódik a program. Tavaly egészen elképesztően szerepelt a csapat az Eb-n: három arany- és két bronzéremmel zárt, ráadásul az Izsevszkben remeklő versenyzők körül öten ezúttal is tatamira lépnek − kivéve a címvédő, olimpiai kvótaszerző helyen álló, junior Európa- és világbajnok Özbas Szofit (63 kg), aki a juniorok között megsérült pénteken.

Roland (fehérben) U23-as Európa-bajnoki címet érő dobása tavaly Forrás: IJF
Roland (fehérben) U23-as Európa-bajnoki címet érő dobása tavaly Forrás: IJF
Szofitól természetesen érmet vártunk, ezúttal nem jött össze neki. A válla meghúzódott, emiatt kihagyja az U23-as Európa-bajnokságot. Az ő szeme előtt a tokiói olimpia lebeg, szeretne tökéletes állapotban küzdeni a november 19-én kezdődő prágai felnőtt kontinensviadalon − kezdi a junior leányválogatott vezetőedzője, Radics Attila. − Szigetvári Mercédesz (+78 kg − a szerk.) szinten versenyben van az ötkarikás kvalifikációért, tavaly a dobogó harmadik fokára állhatott fel Oroszországban. A cél az, hogy ezt Horvátországban megismételje. Bármire képes, az viszont biztos, hogy maximális koncentrációra van szüksége. Tóth Fanniban (78) is bízom, szerintem meglepetést okozhat.” Sipőcz mellett a másik magyar címvédőnek, Gőz Rolandnak (90) is szurkolhatunk. De az ifjúsági olimpiai, junior Európa- és világbajnoki bronzérmes Vég Zsombor (100), a junior és ifjúsági Eb-harmadik Tóth Apor (90) és a budapesti Grand Slam-versenyen ötödik Naji Dávid (60) is bizonyíthat. „Könnyebben nyilatkoznék az esélyekről, ha fel lehetett volna mérni az idén, hol is tartanak valójában a srácok. Richárd a juniorok Eb-jét megnyerte, lendületben van, szóval remélem, hogy ugyanezt teszi az idősebbek között is. Az eddigi eredmények alapján Rolandtól és Zsombortól is érem várható. Szegedi Dánielt sem nevezném esélytelennek, rajta kívül Apor formája is meggyőző. Kíváncsian várom, ki mire lesz képes” − vélekedik a felnőttválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor.

U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, POREC A magyarok programja Hétfő 9:00: selejtezők 16:30: döntők, bronzmérkőzések Férfi 60 kg: Naji Dávid (Kaposvári JK), Feczkó Csanád (Rákosvidéke Hajtós DSE) Férfi 66 kg: Szeredás Botond, Nippon Sport JC, Szegedi Dániel (Ceglédi VSE) Férfi 73 kg: nincs magyar induló Női 48 kg: Beringer Fatime (Vasas) Női 52 kg: nincs magyar induló Női 57 kg: Kármán Andrea (UTE) Női 63 kg: Varga Brigitta (KSI) Kedd 9:00: selejtezők 16:30: döntők, bronzmérkőzések Férfi 81 kg: Rajkai Róbert (MTK Budapest), Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE) Férfi 90 kg: Tóth Apor (Miskolci VSC), Gőz Roland (MTK Budapest) Férfi 100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE) Férfi +100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE) Női 70 kg: Czerlau Jennifer (Miskolci VSC) Női 78 kg: Tóth Fanni (KSI) Női +78 kg: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.