UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-11-08 16:00

Jégkorong: Keresztes Levente két gólpasszal indította NAHL-karrierjét

Nagyszerűen rajtolt a világ egyik legerősebb juniorbajnokságában, az NAHL-ben Keresztes Levente. A New Jersey Titans 18 éves magyar támadója két asszisztot osztott ki az első két fordulóban.

A szeptemberi hazai start után szépen lassan beindulnak a tengerentúli jégkorongbajnokságok is. Az elmúlt idényekhez hasonlóan a mostaniban is több magyar fiatal szerepel a tengerentúli utánpótlásligákban, az egyikük Keresztes Levente.

Keresztes Levente a mostani idényben az NAHL-ben bizonyíthat Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo
Keresztes Levente a mostani idényben az NAHL-ben bizonyíthat Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo
A korosztályos válogatott csatárt az USHL-be és NAHL-be is draftolták, a jelek szerint végül az utóbbi pontvadászatban kötött ki, a New Jersey Titans gárdájában. A kezdésre pedig nem lehet panasz: csapata két hazai mérkőzéssel indított a Northeast Generals ellen, az elsőt büntetőkkel elvesztette, a másodikat 5–2-re megnyerte. Keresztes mindkét találkozón egy-egy gólpasszt osztott ki. A MAC-nevelésű játékossal még szeptemberben készítettünk interjút a szezonkezdetről, akkor így nyilatkozott a céljairól. „A tapasztalatszerzés szempontjából nagyon fontos év lesz, szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni a mostani idényben. És ezzel együtt abban bízom, hogy az elmúlt évben látott pontátlagot meg tudom ismételni.” Nos, az előző évadban az NCDC-ben szereplő Twin City Thunder együttesében éppen tartotta a pont/meccs átlagot. Ez egyelőre most is megvan. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.