UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-11-09 20:06

Jégkorong: hasznos napokon van túl a U18-as leányválogatott

Újoncok is kaptak meghívót a leány U18-as válogatott legutóbbi edzőtáborába, a tapasztalatokról Bedő Botond szövetségi kapitány nyilatkozott.

A szezonban másodszor találkozott, és ezúttal három napot készült együtt a női U18-as válogatott a Tüskecsarnokban. „Jó volt a tábor, mind a három nap hasznosan telt. Sokat tanultak a lányok, nagy fejlődést láttunk rajtuk. Folytattuk az eddigi taktikai részletek begyakorlását, a kapu előtti játékon volt a hangsúly, támadó és védő oldalról is megnéztük, hogyan kell helyezkedni és reagálni, valamint új elemként a támadó harmadba való belépést vettük át az egyik edzésen” – mondta az edzőtáborról Bedő Botond szövetségi kapitány az MJSZ honlapjának.

A leány U18-as jégkorong-válogatott Forrás: MJSZ
A leány U18-as jégkorong-válogatott Forrás: MJSZ
A jeges edzések mellett két elméleti foglalkozást tartott a stáb a keretnek, az egyik a kapu előtti játékról, a másik pedig a cserék folyamatáról, a cserepad működéséről szólt. „A tanultaknak a gyakorlatban is láttuk már a nyomait, vagyis a lányok figyelmesen követték az elméleti részt, ezúttal is próbálták végrehajtani, amit kértünk tőlük. Emellett megpróbáljuk olyan helyzetek elé állítani őket az edzéseken, amelyben nekik kell dönteniük, ráadásul minél gyorsabban.” A csapat a tábor zárásaként egy felkészülési meccset is játszott, a Vasas U16-os fiú csapatától 6-0-ra kapott ki. A társaság legközelebb várhatóan a decemberi nemzetközi szünetben találkozik, ám ez a mai bejelentések fényében több, mint bizonytalan… További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.