UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-11-12 09:01

Jégkorong: hosszú távra terveznek a Hydro Fehérvár AV 19 csapatában

A nyáron a korábban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorongakadémián dolgozó, majd az Erste Ligás Fehérvári Titánok együttesét irányító Kiss Dávid lett az ICE-ligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 másodedzője. Őt kérdeztük az új feladatról és a fiatalok beépítéséről.

A koronavírus-járvány miatt az osztrák bázisú ICE-ligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 együttesében is több fiatal játékos bemutatkozott már az őszi idényben. Egyikük a 19 éves Horváth Milán, akivel nemrég éppen a debütálásáról beszélgettünk. A nyáron kinevezett másodedző, az elmúlt években az Ocskay-akadémia utánpótláscsapataival sikert sikerre halmozó Kiss Dávid szerint az utánpótláskorúak bevetése nem csak a „vírus műve”, hanem kitűzött stratégia Székesfehérváron.

Kiss Dávidék hosszú távon a saját nevelésű fiatalokra építenék a Hydro Fehérvár AV19 csapatát Fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok
Kiss Dávidék hosszú távon a saját nevelésű fiatalokra építenék a Hydro Fehérvár AV19 csapatát Fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok
„Örülök neki, hogy Antti Karhula személyében olyan vezetőedző dolgozik az első csapat élén, aki nem feltétlenül akar azonnal eredményeket, hanem hosszú távra tervez – kezdte honlapunknak Kiss. – Idővel ugyanis elérünk majd ahhoz a ponthoz, hogy a kiöregedők helyére fiatal játékosokat kell felhoznunk, ez indult el most Mihály Ákos és Horváth Milán szerepvállalásával. Tudatosan nem igazoltunk még egy-két légióst, hogy néhány helyet már most fenntartsunk nekik. Ahhoz, hogy hosszú távon fennálljunk és a csapatot el tudjuk adni a magyar szurkolók felé, úgy gondolom, kellenek a jó saját nevelésű játékosok, mert a magyar piac egyelőre nem termel ki annyi minőségi játékost, amiből lehetne válogatni.” A még mindig csak 30 éves trénert saját, új szerepköréről megkérdeztük. Elmondta, eddig nagyon is élvezi a feladatát. Eddigi karrierem során az volt a dolgom, hogy fejlesszek, neveljek fiatalokat, most pedig profi játékosokkal dolgozom, akiknél nem annyira a részletekre kell figyelni, hanem inkább a szinten tartásukra és a motivációjuk megőrzésére, egy irányba kell őket húzni. És természetesen gyűjtöm a tapasztalatot, miközben Antti Karhula vezetőedző munkáját segítem. Természetesen hosszú távon gondolkozom a Volánnál, itt kezdtem el dolgozni, majd itt kaptam meg az első edzői munkámat is. Igyekszem bizonyítani, hogy egy napon talán még magasabb pozícióba léphessek elő, de úgy gondolom, addig még van pár nagyon jó évem a jelenlegi helyemen.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.