UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-11-13 20:52

Torna: a fiatalok tíz év után nyertek csapatbajnoki címet a KSI-nek

Remekül kezdtek a KSI ifjúsági és kadétkorú tornászai a győri szuper csapat-, egyben mesterfokú bajnokságon, és hosszú idő után szereztek aranyérmet a klubjuknak.

Némi meglepetésre a KSI csapata nyerte a férfi tornászok Győrben rendezett szuper csapatbajnokságát, hiszen Bátori Szabolcs – a szabályok értelmében utolsó éves ifiként – felnőtt indulóként, Dobrovitz Ádám ifjúsági versenyzőként, Závory Szilárd pedig kadétként állt a szerekhez, és nyert a Kiss Balázs, Juhász Balázs, Mentovai István, Márkus Sebestyén, Tálas Bence alkotta Budapesti Honvéd és az FTC-Telekom előtt (Severin Kranzmuller, Nagy Márk, Ujvári Benedek és Kovács Márton).

A KSI a dobogó tetején Forrás: KSI
A KSI a dobogó tetején Forrás: KSI
Laufer Béla mesteredző úgy látja, hogy sikerült mindenkit meglepniük a győztes fiataloknak. „Több mint tíz éve nem volt csapatbajnoki címe a KSI-nek. Fiatal, lelkes csapattal érkeztünk, természetesen rengeteg feladat van előttünk. Nem sokat pihenhetünk. Tudjuk azt, hogy mire lehetünk képesek…” – értékelt a korábbi olimpiai döntős Hidvégi Vid egykori edzője. A férfiaknál a mesterfokú bajnokság egyéni összetett versenyét a címvédő Mészáros Krisztofer nyerte az egyaránt 18 éves Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs előtt. A felnőttek versenyével egyidőben a fiú utánpótlás számára megrendezték a kismester bajnokságot is, melyen a gyermek haladók között Marton Alex István, a kadét-serdülők haladó mezőnyében Juhász Balázs végzett az egyéni összetett élén. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.