UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-11-15 15:30

Torna: Mayer Gréta és Dobrovitz Ádám újabb érmet szerzett, a kismester bajnokság is véget ért

A szerenkénti döntőkkel zárult a győri Olimpiai Sportparkban rendezett mesterfokú bajnokság; a felnőttek között három fiatal, Mayer Gréta, Maráczi Fruzsina és Dobrovitz Áron szerzett érmet vasárnap.

Szombaton még összetettben lett ezüstérmes a Dunaferr SE 14 éves tornászlánya, Mayer Gréta a Győrben zajló mesterfokú bajnokságon, és remek formája a zárónapra is kitartott: a szerenkénti döntők közül gerendán állhatott fel a dobogó második fokára. Csak az összesen négy aranyérmével a hétvége egyik sztárjának számító Kovács Zsófia ért el nála magasabb pontszámot ezen a szeren.

Dobrovitz Ádám is ezüstérmet szerzett vasárnap a mesterfokú bajnokságon Fotó: MATSZ/Tomcsányi Gusztáv
Dobrovitz Ádám is ezüstérmet szerzett vasárnap a mesterfokú bajnokságon Fotó: MATSZ/Tomcsányi Gusztáv
Ugrásban született még egy „utánpótláskorú" medál a női mezőnyben. A Delfin SI SE 2007-es születésű reménysége, Maráczi Fruzsina lett második, csupán a Postás SE színeiben versenyző Bácskay Csenge teljesített nála jobban. A férfiaknál pedig az utolsó éves ifjúsági tornász, Dobrovitz Ádám nyújtón zárt másodikként (ő tegnap gyűrűn már szerzett egy bronzérmet). A mesterfokúval párhuzamosan zajló kadét- és serdülőviadalon, a kismester bajnokságon is véget értek a küzdelmek, vasárnap három szeren, ugrásban, korláton és nyújtón rendeztek döntőt az ifjaknak. Ugrásban a KSI-s Závory Szilárd győzedelmeskedett, csakúgy, mint tegnap gyűrűn és talajon. Külön déja-vu érzése lehetett az embernek, hiszen ezúttal is a két Honvéd-ígéretnél, Mentovai Istvánnál és Juhász Balázsnál bizonyult jobbnak. Utóbbi korláton „visszavágott", elvégre éppen Závory, illetve a szintén KSI-s Bogyó Dániel előtt végzett az élen. Ráadásul a nap harmadik döntőjében, nyújtón is dobogóra állhatott, igaz, itt az FTC-Telekom sportolója, Zámbori Zala jobbnak bizonyult nála. A harmadik helyet Mentovai István csípte el. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.