UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-11-17 19:23

Torna: „Úgy készülök, hogy egy hónap múlva az Eb-n bizonyítok” – Szmirnov Anna

Az MTK Budapest 15 éves tornászlánya, Szmirnov Anna a mesterfokú bajnokságon nyújtott teljesítményével helyet követelt magának az ifjúsági Eb-re utazó keretben, és szeretne is bizonyítani Mersinben.

A tornászok nagyjából két héttel ezelőtt rendezett ifjúsági országos bajnokságán még visszafogottabb teljesítményt mutatott, a hétvégi mesterfokú bajnokságon azonban már szinte minden az MTK Budapest 15 éves ígérete, Szmirnov Anna elképzelései szerint alakult. Legalábbis a pénteki egyéni összetett selejtezőben mindenképp. Erre a napra is készült a legjobban, hiszen a selejtező egyben válogató is volt az Európa-bajnokságra. A győri Olimpiai Sportparkban lebonyolított esemény rangos felnőttmezőnyében Anna holtversenyben a hetedik helyen jutott be a másnapi fináléba, korosztályában pedig csak a dunaújvárosi Mayer Gréta előzte meg a sorban. Ezzel ki is vívta helyét az ötfős ifjúsági Eb-csapatban.

Szmirnov Anna izgatottan várja az ifi Eb-t Forrás: mtk.hu
Szmirnov Anna izgatottan várja az ifi Eb-t Forrás: mtk.hu
„A pénteki eredményemnek nagyon örültem, hiszen magamhoz képest is jól teljesítettem. Nem volt egyszerű versenyezni, mert egyik edzőm sem lehetett jelen, így magamra voltam utalva, de végül sikerült jól kijönnöm a helyzetből. Felemáskorláton kezdtem, amelyen már nagyon meg akartam mutatni, hogy mit tudok. Szerintem sikerült is, és ez nagyszerű hatással volt a folytatásra, mert magabiztosabbá váltam, és a többi szer is jól ment.” Ráadásul a reménység felemáskorláton a szerenkénti döntő tartalékjai közé is bekerült. „Erre végképp nem számítottam, de nagyon boldog voltam. Az országos bajnokság nem a legjobban sikerült számomra. A mesterfokúra való felkészülés alatt sokkal jobban kellett összpontosítsak, hogy ezúttal ne rontsak annyit, mint két hete. Nem is tettem, és annak is örülök, hogy a versenyt megelőző edzéseken is pontos gyakorlatokat hajtottam végre.” A gyakorlatokat, a decemberben a törökországi Mersinben tervezett ifjúsági kontinensviadalig még nagyjából egy hónapja van tökéletesíteni a tornászlánynak, aki kiemeli, nagyon szeretné megmutatni magát a nemzetközi porondon, hiszen a tavalyi győri korosztályos világbajnokságon még csak tartalék volt. „Azért küzdöttem, hogy ott legyek az Eb-n. Az viszont sajnálatos, hogy a vírus miatt többen a legutóbbi versenyen sem vehettek részt. Egy kicsit rossz volt így a szerekhez lépni. Megnyugodtam, hogy számolnak velem az Eb-n, ugyanakkor elkezdtem érezni azt az izgatottságot is, amely a nemzeti színek képviselésével jár. Az biztos, nagy feladat és felelősség hárul majd rám, de azért gyakorlok tovább keményen, hogy helyt tudjak állni. Rendkívül motivált vagyok, és a vírushelyzet ellenére abban a tudatban készülök, hogy egy hónap múlva az Eb-n bizonyítok. Addig még sok edzés és tesztelés lesz, mindent megteszek, hogy egészséges maradjak.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.