- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Amerikaifutball: két utánpótlásbajnoki cím sorsa is eldőlt

Az U15-ös és az U17-es amerikaifutball-bajnokságot lezártnak nyilvánította a hazai szövetség, a két korosztályban az eddigi mérkőzések alapján ugyanis már korábban eldőlt, hogy mindkét korcsoportban győztest lehet hirdetni.

A Győr Sharks U19-es csapata is döntőbe jutott Fotó: Tenk László [1]

A Győr Sharks U19-es csapata is döntőbe jutott  •  Fotó: Tenk László

A szezon annak ellenére is sikeres volt, hogy végül így ért véget − értékel a MAFSZ-nak az U15-ös bajnokcsapat vezetőedzője, Andres Fernandez A legfontosabb, hogy a srácok mérkőzéseket játszhattak, ezzel együtt fejlődtek és tapasztalatot  szerzetek, amely nagyon fontos a jövőjüket tekintve. A játékosainknak sok nehézséggel meg kellett küzdeniük, ennek ellenére az összes meccsüket megnyerték, ami hatalmas pozitívum ebben a helyzetben.”

Az U17-es aranyérmes GFA Bulldogs mestere, a felnőttválogatott védő koordinátoraként is tevékenykedő Pacuk László büszke a tanítványaira: „az edzéseken a részvételre nem lehetett panasz, a hangulat is kiváló volt. A meccseken nem voltam teljesen elégedett a teljesítményünkkel, azt hittem, jobban fogunk dominálni. Az idén a kevesebb csapat volt, így  a játékosok sem oszlottak el annyira, erősebb volt a mezőny. A lényeg viszont az, hogy megvan a bajnoki  cím.”

A gyermek és a serdülőliga versenyzői nem fejezhetik be a szezont. Az U19-esek között a két döntős gárda vezetősége a meccs lejátszása mellett voksolt, így a GFA Cowbells–Győr Sharks találkozót most hétvégén megrendezik.

További korosztályos híreink AMERIKAIFUTBALLBAN  [2]a sportági aloldalunkon