- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: sötét lóként indult a fiatalokra támaszkodó MAC HKB Újbuda, az ősz végéhez érve vezeti a bajnokságot

Az első tizenkét fordulóban huszonhat pontot szerzett, és vezeti az Erste Liga tabelláját a MAC HKB Újbuda jégkorongcsapata. A keret felét a tavaly még többnyire az utánpótlásban szereplő fiatal játékosok alkotják, akik nem feltétlenül kiegészítőszerepet játszanak Kangyal Balázs együttesében. A vezetőedző augusztus végén így nyilatkozott honlapunknak [1] az idei MAC-ról.

„Amikor egy osztályba három új gyerek érkezik, nekik is meg kell oldani a beilleszkedést. Amikor tizenkettő érkezik egy régen összeszokott másik tizenkettőhöz, az pedig hatalmas kihívást jelent. A feladatunk, hogy ebből a játékosanyagból egy Teslát építsünk, ami végül nem hibrid lesz, hanem teljesen elektromos. De ettől még azért messze vagyunk.”

A MAC-os fiatalok megállják a helyüket az Erste Ligában Forrás: MAC HKB ÚJbuda Fb-oldal [2]

A MAC-os fiatalok megállják a helyüket az Erste Ligában  •  Forrás: MAC HKB ÚJbuda Fb-oldal

Az eredmények alapján úgy látszik egyre közelebb. A sérülése miatt egyelőre hiányzó Schlekmann Márk parádésan kezdte a szezont [3], a bajnoki címvédő FTC ellen négy gólt szerzett a 18 éves játékos, de betalált a „palánktörő” Csollák Márkó [4] is, míg a vasárnapi UTE elleni 6–4-es győzelem alkalmával Molnár Bálint (18) és Dóczi Zsombor (19) is pontot szerzett.

A csapat másodedzője, egyben a klub akadémiai vezetője, Marton Tibor így nyilatkozott honlapunknak az eddigi produkcióról.

„Kicsit sötét lóként indultunk a bajnokságban, nem lehetett tudni, mire vagyunk képesek, ezért az elején talán nem vettek bennünket elég komolyan. Látszik azonban, hogy a felkerült fiatal generáció elég jó képzést kapott az akadémián, és készen áll arra, hogy ezen a szinten szerepeljen, többen közülük már kellemes meglepetést okoztak, megmutatták, mire képesek.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN [5] a sportági aloldalunkon.