UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-11-29 17:28

Labdarúgás: Hajnal Tamás szerint elszántsággal és akarattal kerülhetnek be a fiatalok az FTC keretébe

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportmenedzsere egyebek mellett a klub utánpótlásában nevelkedő fiatalokról is szót ejtett a Nemzeti Sportnak adott hosszabb interjújában.

A Ferencvárostól a szurkolók és a közvélemény a magyar bajnokságban rendre győzelmet vár, a nemzetközi porondon pedig immár valamelyik kupasorozat csoportköre a cél. Emiatt az együttes labdarúgói eredménykényszerben játszanak, a kísérletezésre alig van lehetőség, ám a saját nevelésű fiatalok beépítése így is rendszeresen előkerül és vitatémát szolgáltat az első csapattal kapcsolatban.

Hajnal Tamás szerint eltökélt fiatalok kellenek a  Ferencváros keretébe Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
Hajnal Tamás szerint eltökélt fiatalok kellenek a Ferencváros keretébe Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
„Természetesen a fiatalokat is folyamatosan figyeljük, a tizenhét és tizenkilenc éves korosztályt kiemelten, és az NB III-ban szereplő csapatot sem véletlenül indítottuk újra – mondta Hajnal Tamás sportmenedzser a Nemzeti Sportnak. – Sajnos a mostani vírushelyzet megnehezíti a hétköznapokat, mert amíg korábban lehetőséget adtunk a fiataloknak, hogy az első csapattal eddzenek és megmutassák magukat, a fertőzésveszély miatt ezt most korlátozottan tudjuk csak megtenni. Akadnak olyan tehetségek, akik a járvány lecsengése után közel kerülhetnek az első csapathoz, ám a mostani időszakban sajnos olykor háttérbe szorul a szakmai munka, sokszor a meccskeret összeállítása jelenti a legnagyobb nehéz­séget. Első és legfontosabb az egészség védelme. Amikor minden visszazökken a régi kerékvágásba, szeretnénk folytatni, amit elkezdtünk, bízom benne, hogy akkor több játékos is kivívja majd a vezetőedző bizalmát. Ugyanakkor ez nem kizárólag Szerhij Rebrovon múlik, a fiatal játékosban is meg kell lennie az elszántságnak és az akaratnak.” A bajnoki címvédő és BL-szereplő klub színeiben az aktuális NB I-es évadban eddig egyetlen percet sem töltöttek pályán az U20-as magyarok. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.