UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-12-01 10:41

Jégkorong: Keresztes Levente is az NCAA-be tart, két év múlva a Long Island Egyetemre megy

A 18 éves utánpótlás-válogatott támadó, Keresztes Levente közösségi oldalán jelentette be, hogy elkötelezte magát az egyik tengerentúli egyetemhez, a Long Island Universityhez.

Lassan már minden napra jut egy jó hír fiatal magyar hokisokkal kapcsolatban. Ezúttal Keresztes Levente jelentette be közösségi oldalán, hogy elkötelezte magát az NCAA-ben (azaz, az amerikai egyetem ligában) szereplő Long Island Univesity együtteséhez.

Keresztes Levente a jövőben az NCAA-ben is kipróbálhatja magát Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo
Keresztes Levente a jövőben az NCAA-ben is kipróbálhatja magát Fotó: Szűcs Attila/TSH Photo
Rövid posztjában köszönetet mond az eddigi edzőinek, csapattársainak, a családjának és barátainak, akiknek segítségével sikerült eljutnia az egyetemi ösztöndíjig. A 18 éves utánpótlás-válogatott csatár a mostani évadban az NAHL-es New Jersey Titans gárdájában szerepel, és nem is kezdett rosszul: hét mérkőzésen két gól szerzett és négy gólpasszt osztott ki, ami szinte pont/meccs átlagot jelent. Keresztessel még október elején készítettünk interjút, akkor így nyilatkozott a mostani idényre vonatkozó terveiről. „A tapasztalatszerzés szempontjából nagyon fontos év lesz, szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni a mostani idényben. És ezzel együtt abban bízom, hogy az elmúlt évben látott pontátlagot meg tudom ismételni.” Az eliteprospects.com oldal szerint a magyar csatár csak a 2022/23-as évadban csatlakozik az NCAA-ben szereplő Long Islandhez, addig valószínűleg a szintén tengerentúli juniorligákba szerepel majd. És remélhetőleg továbbra is hasonló ütemben termeli a pontokat. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.