- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Mick Schumacher édesapja debütálása után 30 évvel mutatkozhat be a Forma–1-ben

Mick Schumacher édesapja debütálása után 30 évvel mutatkozhat be a száguldó cirkuszban Forrás: PICTURE-ALLIANCE/AFP [1]

Mick Schumacher édesapja debütálása után 30 évvel mutatkozhat be a száguldó cirkuszban  •  Forrás: PICTURE-ALLIANCE/AFP

A Haas hivatalos oldalán [2] megerősítette, hogy többéves szerződést kötött a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiával, a 21 esztendős Mick Schumacherrel. A Forma–2-es bajnokságot egy versenyhétvégével a vége előtt 14 ponttal vezető srác Forma–1-es debütálásáról már jó ideje pletykáltak, s miután az Alfa Romeo megerősítette, hogy jövőre is a Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi párossal indul, szinte biztossá vált, hogy a mindkét idei versenyzőjétől megváló Haasnál köt ki − írja az nso.hu. [3]

Az amerikai alakulat kedd reggel először bejelentette a szintén 21 éves Nyikita Mazepin szerződését, majd szerdán megerősítette, hogy a Ferrari akadémiáját erősítő Mick Schumacher lesz az orosz csapattársa, vagyis Günther Steinerék két újonccal vágnak neki a nagy szabályváltoztatásokat megelőző 2021-es idénynek.

A többéves kontraktust aláíró Mick Schumacher ezen kívül a jövő hétvégi Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén, illetve a Grand Prix-t követő kétnapos teszten is vezetheti a Haast.

„Örömmel jelentem be, hogy Mick Schumacher csatlakozik hozzánk, már alig várjuk, hogy üdvözülhessük őt a csapatunknál – nyiltakozta a csapatfőnök, Steiner. – Az F2-es bajnokság már sok ideje ad bizonyítási lehetőséget a fiatal tehetségeknek, hogy megmutathassák a képességeiket, és az idei mezőny kétségkívül az elmúlt évek legversenyképesebbje. Mick versenyeket nyert, dobogós helyezéseket ért el, és kiemelkedett néhány igazán kivételes tehetség közül.”

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN [4] a sportági aloldalunkon.