UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-12-11 19:27

Jégkorong: „korosztályváltó” edzőtábor az U20-as válogatottnál

Kizárólag 2002-es születésű játékosok alkotják az U20-as jégkorong-válogatott decemberi keretét, amely már a jövő év végi világbajnokságra fókuszál.

Ha nem törölnek minden korosztályos jégkorongtornát a koronavírus-járvány miatt, akkor most a dániai I/A csoportos vb lázában égne a juniorválogatott. Ám helyette a jövő heti hazai összetartásra hívta össze keretét Horváth András szövetségi kapitány.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
A juniorválogatott tagjait augusztusban és novemberben is felmérte a szakmai stáb, előbb az Opten Vasas HC Erste ligás csapatával játszott két edzőmeccset a csapat, majd egy hónapja Ausztriában, az A csoportos vb-re készülő osztrákokkal vívott két hasznos találkozót. A decemberi gyakorlásra csak 2002-es születésű játékosokat hívott meg a szövetségi kapitány. „Mivel minden világbajnokságot töröltek, arra a döntésre jutottunk, hogy előrehozzuk a korosztályváltást” – nyilatkozta Horváth András a szövetség honlapjának. – A 2001-es születésű játékosok kezét továbbra sem szeretném elengedni, mindegyükkel egyeztetek és számíthatnak a segítségemre a jövőben, akár egyéni konzultációkra. Azokat, akik kiemelkedően teljesítettek az elmúlt időszakban, nemrég Sean Simpson figyelmébe ajánlottam, a felnőttválogatott keretébe. A mostani névsorból látszik is, hogy van olyan fiatal, aki meghívót kapott tőle, és a jövőben mások is megkapják a lehetőséget a képességük alapján, akad, aki most sérülés miatt maradt ki. Ez alapján mi a jövőben 2002-es születésű játékosokra számítunk, közülük a lehető legtöbb olyan fiatalra, akiknek esélyük van arra, hogy beverekedjék magukat a jövő évi világbajnoki keretbe. Januárban már olyan bő keretet hívunk össze, akikkel célirányosan elkezdhetjük a közvetlen felkészülést, azaz lényegében most megtörténik a korosztályváltás” – mondta a kapitány. A válogatott csütörtökön az U18-as válogatottal, szombaton a Dunaújvárosi Acélbikák Erste Ligás csapatával játszik edzőmeccset. A keret
Kapusok: Monostori Tamás UTE
Orosz Gergely Stanstead Spartan (CAN)
Hátvédek:
Csollák Márkó MAC-HKB Újbuda
Dobmayer Dominik Titánok
Gebei Bence DAB
Gruff Kevin Vasas
Jakabfy Sámuel Halmstad Hammers (SWE)
Kóger Balázs Titánok
Mayer Martin MAC
Tornyai Mátyás MAC-HKB Újbuda
Csatárok:
Banga Nándor UTE
Barna Dávid DAB
Csiszer Ádám Titánok
Gál Zsombor Vasas
Galajda Zsombor DVTK
Horácskó Márk Vasas
Horváth Pál IOGJA
Mattyasovszky Gergely DVTK
Molnár Bálint MAC-HKB Újbuda
Németh Kristóf Titánok
Strenk Olivér MAC-HKB Újbuda
Szalmás Bence MAC
További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.