UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2020-12-16 09:02

Tenisz: Fajta Péter kis híján duplázott a nagy múltú Orange Bowl-versenyen

A 18 éves magyar játékos, Fajta Péter utolsó korosztályos eseményén párosban Velcz Zsomborral győzött, egyesben pedig egészen a döntőig menetelt a Floridában rendezett Orange Bowl elnevezésű juniorversenyen

Első kiemeltként várta a hagyományos év végi juniorversenyt a 18 éves Fajta Péter, akinek egyben ez volt az utolsó utánpótlás-viadala a korosztályváltás előtt. A junior-világranglista 27. helyezettje ennek megfelelően magabiztosan menetelt a táblán, brit-amerikai és francia riválisokat is legyőzött.

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség
Forrás: Magyar Tenisz Szövetség
A fináléban a nála két évvel fiatalabb francia Arthur Fils várt rá. Az első szettet magabiztosan 6:1-gyel vitte el az ellenfél, s utána hiába egyenlített 6:4-gyel Fajta, a döntő játszma ismét a franciáé volt (2:6). Pedig hatalmas bravúrt hajthatott volna végre az első számú magyar juniorjátékos: ő lehetett volna a harmadik teniszező a nívós verseny történetében, aki duplázni tud. Ám elkeseredettségre így sincs semmi ok, hiszen Velcz Zsomborral az oldalán a párosversenyt megnyerte, s ennek is köszönhetően a junior-világranglista 14. helyén köszön el az utánpótlásévektől. További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.