UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-12-17 17:33

Jégkorong: Keresztes Levente és Vértes Nátán elképesztő ütemben termeli a gólokat a tengerentúlon

Az egyik legerősebb észak-amerikai junior jégkorongligában, az NAHL-ben két fiatal magyar csatár is pont/meccs átlag körül teljesít.

Az elmúlt évadokban már megszokhattuk, hogy kitűnően teljesítenek a magyar korosztályos jégkorong-válogatott játékosai a különböző tengerentúli juniorligákban. Eddig az azóta már az egyetemi ligában (NCAA) hokizó Papp Kristóf emelkedett ki, aki két szezon alatt a USHL egyik legveszélyesebb támadójává nőtte ki magát.

Vértes Nátán Forrás: Aberdeen Wings
Vértes Nátán Forrás: Aberdeen Wings
A mostani évadra a jelek szerint a második legrangosabb pontvadászatban szereplő Vértes Nátán és Keresztes Levente veheti át a helyét. A 20 éves Vértes székesfehérvári nevelés, egyéves finnországi kitérő után az előző évadban szerepelt először az Egyesült Államokban, hasonlóan az Aberdeen Wings együttesében, mint a 2020/21-es idényben. A szezon eddigi tizennégy mérkőzése alatt tizenhét pontot gyűjtött (9 gól, 8 assziszt).
Keresztes Levente Forrás: MJSZ
Keresztes Levente Forrás: MJSZ
Nem sokkal marad el tőle a 18 esztendős Keresztes Levente sem, aki szintén 2019 nyarán igazolt Amerikába nevelőklubjától, a MAC Budapesttől. Az első évet az NCDC elnevezésű bajnokságban, a Twin City Thunder gárdájában taposta, az idén az NAHL-es New Jersey Titans alakulatában kötött ki. Eddig kilenc mérkőzésen szerepelt, ezeken két gólja mellett hat gólpasszt is kiosztott. Időközben pedig megérkezett az NCAA-be a New Mexico Ice Wolves csapatához a 19 éves kapus, Halász Béni is, aki eddig egy mérkőzésen védett a ligában, azon négy gólt kapott. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.