UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2020-12-21 19:33

Torna: három ifjúsági Eb-érem kerül Mayer Gréta karácsonyfája alá

A leány tornászok ifjúsági Eb-jén gerendán ezüst-, talajon és csapatban bronzérmet szerző Mayer Gréta három dobogós helyre azért nem számított Mersinben.

Mint arról beszámoltunk, Mayer Gréta vasárnap a tornászok ifjúsági leány Európa-bajnokságának szerenkénti döntőiben gerendán ezüst-, talajon bronzérmet szerzett. Így miután a leánycsapat is a harmadik helyen végzett a kontinensviadalon, a Dunaferr SE 14 éves ígérete három éremmel tér haza a törökországi Mersin városából.

A gerenda dobogósai (balról: Mayer Gréta, Ana Barbosu, Andreea Preda) Fotó: European Gymnastics/ Thomas Schreyer
A gerenda dobogósai (balról: Mayer Gréta, Ana Barbosu, Andreea Preda) Fotó: European Gymnastics/ Thomas Schreyer
„Nagyon örülök a három éremnek – mondta Trenka János és Badics Réka tanítványa az utanpotlassport.hu-nak. – A csapattal szerzett harmadik hely után reménykedtem a jó finálés szereplésben. Talajon a harmadik helyen kerültem be, így ott titkon bíztam a dobogóban, de hogy gerendán még annál is jobban fogok teljesíteni, arra nem gondoltam volna.” Gréta a selejtezőből azzal együtt került be a legjobb nyolc közé gerendán, hogy a kvalifikáció során egyszer leesett a szerről. Így számítani lehetett arra, ha a döntőben rontás nélkül megcsinálja azt, amivel készült, akkor a dobogó közelébe kerülhet. Gyakorlatára 13.100 pontot kapott, ugyanannyit, mint a csapatban, egyéni összetettben és végül mind a négy szeren bajnok Ana Barbosu – csupán a magasabb kiviteli pontszám döntött a román lány javára. „Sokkal koncentráltabb és határozottabb voltam, mint a selejtezőben. Már nem izgultam annyira és nem görcsöltem rá a gyakorlatra. Úgy tűnik, a nagyobb tét jó hatással van rám. Amikor leugrottam a gerendáról, éreztem, hogy meglesz a dobogó. Hogy a kiviteli pontszám miatt nem lettem aranyérmes? Egyáltalán nem bosszant. Nagyon elégedett vagyok az ezüsttel.” A talaj fináléjában Gréta az egész ifjúsági Eb utolsó gyakorlatát mutatta be, a kijelzőn megjelenő 12.750 pontja után pedig a harmadik érmének örülhetett – újabb bronznak. „Bár utolsóként léptem szőnyegre, nem figyeltem, hogy hány pont kell az éremhez. Csak a gyakorlatomra összpontosítottam, nagyon szépen akartam megcsinálni. A második hely tudatában már sokkal felszabadultabban tornáztam, és bár a gyakorlatom lehetett volna jobb is, összességében nem panaszkodhatok erre az Európa-bajnokságra. Boldog vagyok, hogy három éremmel leptem meg magam Karácsonyra, biztosan be is teszem majd őket a fa alá. Viszont a többiek ajándékaival kicsit el vagyok maradva, így jó néhányat a hazafelé vezető úton kell majd beszereznem.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.