- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Megalakult a 2024-es olimpiai programban szereplő breaktánc hazai szövetsége

Hivatalosan is megalakult és 2021-ben az érdemi munkát is megkezdi a Magyar Breaktánc Szövetség, melynek legfőbb célja a fiatalok elkallódásának megelőzése a breaktánc sokoldalú kultúráján át – áll a szövetség közleményében.

Forrás: Magyar Breaktánc Szövetség [1]

 •  Forrás: Magyar Breaktánc Szövetség

Azt december elején jelentették be, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése alapján olimpiai szám lesz a break, és breaking néven már bekerült a 2024-es játékok programjába.

Tóth Zoltán László, a Magyar Breaktánc Szövetség alapítója kihangsúlyozta: szervezetük nem az olimpia miatt alakult.

„A szövetség létrehozása már 2008 óta tervben volt. A tevékenységünket sajnos megtépázta a válság, de örömmel jelentjük, hogy mostanra hivatalosan is bejegyzésre kerültünk. Szerencsés egybeesés, hogy olimpiai szám lett közben a breaktánc, ami azt bizonyítja, hogy mennyire látványos és fontos a sportág”  – mondta az alapító. – Örülünk annak, hogy ennyire sokoldalú a tánc, és egyre több kapu nyílik meg, egyben érdekes, hogy táncot sportként kezelnek. Azok, akik anno elkezdték ezt a táncot, azok életérzésnek, szabad kifejezési módnak élték meg, és ezt a mai napig fenntartják. Mindenben támogatni fogjuk azokat a fiatalokat, akik kihívást éreznek az olimpiai indulásban.”

További korosztályos hírek TÁNCSPORTBAN [2] a sportági aloldalunkon.