UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-12-27 14:27

Kosárlabda: karácsony előtt táborozott az U16-os fiúválogatott

Kihasználva a karácsony előtti napokat, december 19. és 23. között Székesfehérváron készült az U16-os fiú kosárlabda-válogatott. Ez már a harmadik olyan összetartás volt, amelyben olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik eddig nem dolgoztak együtt a kerettel.

Székesfehérváron táborozott az U16-os fiúválogatott Forrás: kezdo5.hu
Székesfehérváron táborozott az U16-os fiúválogatott Forrás: kezdo5.hu
Öt napot készülhetett együtt a karácsony előtti időszakban a Berényi Sándor vezette fiú U16-os kosárlabda-válogatott, amely a székesfehérvári MKOSZ Központban dolgozott. A csapat vezetőedzője, Berényi Sándor a kezdo5.hu-nak értékelte a történteket. „Tizennyolc játékossal vágtunk neki a téli összetartásnak. Nagy köszönet jár a szövetségnek, valamint a stáb tagjainak, mert nélkülük nem lett volna lehetőség a külföldön játszó srácoknak hazaérkezniük a táborba. Szeretném kiemelni a szülők segítő hozzáállását, valamint a klubok partnerségét is, hiszen mérkőzéseket ütemeztek át, és játékosokat nélkülöztek annak érdekében, hogy mindenki itt lehessen. Az edzéseken az eddig tanult formák ismétlése mellett újakkal is foglalkoztunk, emellett sokat dolgoztunk a két magas játékos kapcsolatán. Ismét nagy hangsúlyt fektettünk a védekezés egyéni felelősségére, szabályaira, és igyekeztünk a posztokhoz köthető technikákat iskolázni, javítani. Tizennégy-tizenhat fős mag van kialakulóban, amely a tavaszi összetartás után a nyári felkészülés, és az Eb-keret vázát alkothatja. A játékosok hozzáállása tökéletes volt.”

A keret Árva-File Balázs (NKA Pécs), Flasár Botond (Sopron), Varga Boldizsár és Jankó Csaba (DEAC KA), Szalay Domonkos (Zalaegerszeg), Mészáros Ágoston (Zentro Basket Madrid), Laár Leonhard (Ehingen Urspring), Dobos Máté és Ladovszky János (Kecskeméti KA), Hőgye Patrik (PVSK), Szőke Bálint (Dombóvár), Laczházi Bence és Major Bulcsú (Vasas Akadémia), Gadus Bogdán (MEAFC), Antalics Dániel (Kaposvár), Kiss Benedek (Honvéd KA), Buglyó Barna (Rathiopharm Ulm) és Kenedi Róbert (Zsíros Tibor KA)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.