- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: Dombai Réka ismét a Szekszárd ellen remekelt az élvonalban

Dombai Réka remekelt a felnőttélvonalban Forrás: hunbasket.hu [1]

Dombai Réka remekelt a felnőttélvonalban  •  Forrás: hunbasket.hu

Két mérkőzést rendeztek kedden a női első osztályú kosárlabda-bajnokságban; a tabella második helyezettje, az Atomerőmű-KSC Szekszárd a harmadik pozícióban tanyázó UNI Győr együttesének otthonába utazott. Volt miért visszavágniuk a tolnaiaknak, hiszen ebben az évadban eddig csak a Győr tudta megállítani őket… Csakhogy ez ezúttal sem jött össze; az Iványi Dalma vezette alakulat ugyanis 75−64-re legyőzte a Szekszárdot − és ahogyan az előző meccsen, ezúttal is remekelt a 18 éves Dombai Réka. Igaz, ezúttal 22 pont helyett „csak” 18-ig jutott; 7 lepattanó és 4 gólpassz mellett, amely 24-es hatékonysági mutatóhoz volt elegendő. Az utánpótláskorúak közül a hazai együttesben szóhoz jutott még Kéita Aya, míg a vendégcsapatban Miklós Melinda és Renczes Rebeka lépett pályára, pontot viszont egyikük sem tudott szerezni ezúttal.

A Sopron Basket és Cegléd most játszotta le a koronavírus-járvány miatt az ősz folyamán elmaradt monori meccset, ám erre a találkozóra az eddig veretlen éllovas otthonában, Sopronban került sor, ahol a két csapat szerdán 16.30-tól ismét megmérkőzik egymással – összegezte a meccs különlegességeit az MTI.

Gáspár Dávid alakulatának tíz mérkőzés óta tartó bajnoki veretlenségi sorozata ezúttal sem szakadt meg, s 78−55-ös sikert ért el. A 19 éves Varga Alíz tíz ponttal segítette győzelemhez az egységet, de rajta kívül utánpótláskorúként − szerzett pont nélkül − szerepelt még Pfeiffer Virág és Varga Sára is a Sopronban. A ceglédiek között a 19 éves Révész Luca 8 pontig, a 18 esztendős Viszmeg Míra 4 pontig jutott, míg a 19 éves Szirony Dorina közel 12 percet kapott.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.