- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Karate: Baranyi Zsófia meglepetést okozhat

Így örült Baranyi Zsófia az U21-es Európa-bajnoki címének a BOK Csarnokban Fotó: Mura László [1]

Így örült Baranyi Zsófia az U21-es Európa-bajnoki címének a BOK Csarnokban  •  Fotó: Mura László

Remekül kezdődött 2020 az ifjúsági olimpiai bajnoki ötödik helyezett karatésnak, a 19 éves Baranyi Zsófiának, hiszen februárban, kumitében az 55 kilogrammosok között megnyerte az utánptlás Európa-bajnokság U21-es versenyét. Az után viszont teljesen megállt az élet, nem voltak megméretések. Baranyi ez idő alatt sem tétlenkedett, rengeteget edzett, készen állt a folytatásra. Mi több, neki még az is jól jött, hogy 2021-re halasztották az olimpiát.

„Így nagyobb esélyem van arra, hogy ott legyek Tokióban. Júniusban lesz a kvalifikációs viadal, de ott csak azok indulhatnak, akik kijutottak a felnőtt Európa-bajnokságra, tehát előbb oda kellene kvalifikálnom magam. Úgy érzem, meglepetést okozhatok; még nem ismernek annyira a felnőttmezőnyben. Egy éve folyamatosan erre készülök, a lehetőség tehát adott” − fogalmazott Baranyi az mtk.hu-nak. [2]

Érdekesség, hogy a Brüll Alfréd Akadémia növendékét az év végén a 2020 legjobb női karateversenyzőjének választotta a hazai szövetség.

„Meglepődtem, egyáltalán nem számítottam az elismerésre, mivel eddig ezt nálam sokkal tapasztaltabb sportolók kapták. Nagyon örültem neki, a családom és az egész csapat nagyon büszke volt rám.”

További korosztályos hírek KARATÉBAN [3] a sportági aloldalunkon.