- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: újra a régi a térde – Schlekmann Márk mesterhármasa az Erste Ligában

Még október 11-én szenvedett térdsérülést a MAC HKB Újbuda 19 esztendős támadója, Schlekmann Márk. Már akkor is a bajnokság legjobb utánpótláskorú játékosának számított, hogy mást ne említsünk, mesternégyest ért el a bajnoki címvédő FTC-Telekom együttese ellen.

A kis híján kéthónapos kényszerpihenő után a Corona Brasov elleni idegenbeli meccsen tért vissza, és nem kellett neki sok, hogy újra felvegye a ritmust. Már a második meccsen, Csíkszeredán eredményes volt, majd újra bevette a Ferencváros kapuját, csütörtökön pedig három gólt szerzett az Opten Vasas HC 5–2-es legyőzésekor.

Schlekmann Márk csütörtökön mesterhármast ért el a Vasas ellen Fotó: Dobos Sándor/Vasas Jégkorong [1]

Schlekmann Márk csütörtökön mesterhármast ért el a Vasas ellen  •  Fotó: Dobos Sándor/Vasas Jégkorong

A statisztikái önmagukért beszélnek, a góllövőlistán holtversenyben a negyedik helyen áll, pedig csupán feleannyi mérkőzésen lépett jégre, mint versenytársai. A gól per meccs mutatója (12 mérkőzés/13 gól) pedig egyenesen parádés, a ligában egyedül a listavezető csíkszeredai Becze Tihamér (13/17) büszkélkedhet jobbal.

Schlekmann egyébként a korosztályos válogatottakban évek óta meghatározó szerepet játszik, az utánpótlás-bajnokságokban az azóta a tengerentúlra távozott Keresztes Leventével évekig a legveszélyesebb csatárkettőst alkotta a MAC-ban. A klub és a válogatott korábbi edzője, Majoross Gergely úgy nyilatkozott vele kapcsolatban, hogy ő lehet az a fiatal, aki végre rárúgja az ajtót az Erste Liga mezőnyére. Alighanem az elmúlt hónapokban ennek vagyunk szemtanúi.

Az újbudaiak saját nevelésű játékosa így látja jelenleg a saját teljesítményét, illetve a csapata produkcióját.

„Úgy érzem, a vártnál jobban sikerült a visszatérésem. Az elején természetesen még kicsit féltettem a lábamat, de szerencsére kezd minden helyre állni. A Vasas ellen óriási csapatmunkát végeztünk, megmutattuk, milyen is ennek a társaságnak az igazi karaktere, de nincs megállás, így kell továbbmenni, a héten is kőkemény feladatok várnak ránk.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN  [2]a sportági aloldalunkon.