- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Triatlon: tavasszal beindulna a versenyszezon, rengeteg korosztályos esemény jöhet

A triatlon-utánpótlás tavalyi évét egyszerű összefoglalni: a hazai versenyeket kivétel nélkül megtartották, nemzetközi szereplésre, leszámítva a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyét, nem volt lehetőség.

Horváth Karol is fontos szereplője lehet a korosztályos eseményeknek 2020-ban Forrás: Energy Photos [1]

Horváth Karol is fontos szereplője lehet a korosztályos eseményeknek 2020-ban  •  Forrás: Energy Photos

A nemzetközi szövetség jelenleg érvényes versenynaptára viszont reménykedésre ad okot, hiszen az alapján számos utánpótlásversenyt rendeznek 2020-ra. A magyar versenyzők által is gyakran látogatott junior Európa–kupa-sorozat áprilisban kezdődhet a portugáliai Quartetirában, és számos állomást tartogat még a szezonban.

Június közepén tarthatják az ausztriai Kitzbühelben az U23-as és juniorkorosztály Európa-bajnokságát, augusztusban Edmontonban lesz az U23-as vb, és október elején esedékes az ifjúsági korosztály kontinensversenye Törökországban, Alanyában.

December végén Lipták Tamás a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója így nyilatkozott honlapunknak a felkészülési tervekről.

„Úgy készülünk, mint ha egy normális évnek mennénk ki. Az év elején melegégövi edzőtáborokkal készülünk a korosztályos világversenyekre, a fiataljaink elindulhatnak majd a junior Európa-kupaversenyeken, a terveink szerint Tiszaújvárosban mi is szeretnénk rendezni egy ilyen eseményt.”

További korosztályos hírek TRIATLONBAN  [2]a sportági aloldalunkon.