- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Úszás: Sós Csaba szövetségi kapitány „normális” szereplést vár az utánpótlástól

Kétezer-húszban versenyeket törtöltek, álmok mentek tönkre, sokak az utolsó lehetőségüket vesztették el arra, hogy utánpótláskorúként villanjanak még egy nagyot. Az idei év minden jel szerint más lesz: olimpia, felnőtt eb, junior Eb, junior vb, nyílt vízi események. A sportág kedvelői majd csak úgy kapkodják a fejüket.

Sós Csaba szerint várható egy-két érem az idei korosztályos világversenyeken Forrás: MÚSZ [1]

Sós Csaba szerint várható egy-két érem az idei korosztályos világversenyeken  •  Forrás: MÚSZ

Az idén már az utánpótlásért is felelős szövetségi kapitány, Sós Csaba összességében áltagos évet vár 2021-ben az utánpótlás-válogatottól, ami természetesen a magyar úszósportban azt jelenti, hogy azért menetrendszerűen érkeznek a dobogós helyezések.

„Már a 2019-es kazanyi Európa-bajnokságon is úgymond normálisan szerepeltünk, az azt megelőző két alkalommal Netanjában és Helsinkiben láthattunk aranyesőt. Akkor olyan versenyzők alkották a válogatottat, mint Milák Kristóf, Németh Nándor vagy Késely Ajna. Azért olyan erősek egyelőre nem leszünk, de az már a mostani időkből is látszik, hogy a 4×200 méteres gyorsváltó éremszerzése nem tartozna a meglepetés-kategóriába. Bőven akadnak olyan fiatalok, akik odaérhetnek éremre, de neveket azért nem mondanék még, mert senkire nem akarok felesleges terhet pakolni. Az már látszik, hogy a felkészülés ezúttal nem lesz a megszokott, a járványhelyzet miatt a külföldi edzőtáborok valószínűleg elmaradnak, belföldön pótoljuk azokat.”

Maradt utánpótláskorú és 200 m vegyesen kirobbanthatatlan tokiói résztvevő 2020 felfedezettje, Kós Hubert, akire nem mindennapi program várhat 2021-ben.

„Felnőtt Eb, junior Eb, olimpia, junior-vb, négy világverseny néhány hónapon belül. Ismerünk valakit, aki néhány éve megcsinálta, úgy hívják, Milák Kristóf. Hubert az edzőivel majd eldönti, hogy akarja-e mindegyiket, egyáltalán hogyan építik fel a programjukat. Az biztos, hogy a korosztályos eseményeken ő lehet az igazi éremvárományosunk, akár az Európa-, akár a világbajnokságon. Szerencsére sokoldalú sportolóról van szó, a vegyesek mellett száz méter pillangón is versenyképes lehet.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.