- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Forma–1: Sebastian Vettel is segíti Mick Schumachert az újoncévében

Mick Schumacher 2021-ben debütálhat a Formula–1-ben, s a Ferrari család tagjaként bőven részesül támogatásban az újoncévében. Nemrég kiderült, hogy mentorként segíti őt Jock Clear, aki édesapja mérnöke volt a Mercedesnél, és rajta kívül a szintén világbajnok Nico Rosberggel és Lewis Hamiltonnal is együtt dolgozhatott az „ezüstnyilaknál”.

Sebastian Vettel (balra) szívesen osztja meg tudását példaképe fiával Fotó: DPPI [1]

Sebastian Vettel (balra) szívesen osztja meg tudását példaképe fiával  •  Fotó: DPPI

A 21 éves német fiatal emellett másoktól is bőven kap jó tanácsokat, hiszen Sebastian Vettel is elárulta, hogy amiben csak tud, segíteni fogja példaképe fiát.

„Még mindig Michael rajongója vagyok, így ott segítek, ahol csak tudok. Mick nagyszerű srác, engem pedig nyilván különleges kapcsolat köt az édesapjához. Szomorú, hogy Michael nem láthatta Mick fejlődését az elmúlt években, ahogyan azt sem, hogy végül megérkezett a Formula–1-be. Én nagyon kedvelem őt, jól kijövünk, és örülök, hogy megoszthatom vele a tudásomat” – mondta a tapasztalt német versenyző.

Az ifjabb Schumacher is elismerően nyilatkozott Vettelről: nemrégiben a német Bildnek árulta el, hogy a négyszeres világbajnok hasonló példakép számára, mint amilyen az édesapja volt Vettelnek a karrierje elején. Az Aston Martin pilótája erre is reagált.

„Ez igazán hízelgő! Én viszont több futamgyőzelmet láttam az apjától, mint amennyit ő láthatott tőlem” – viccelődött, majd hozzátette, hogy azért nem a fiaként tekint a hétszeres világbajnok utódjára.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN [2] a sportági aloldalunkon.