UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-01-16 19:48

Röplabda: a magyar fiataloknak is meg kell dolgozniuk a lehetőségért a Vasas Óbudában

Az őszi szezonban több fiatal játékos is lehetőséget kapott a Vasas Óbuda bajnoki címvédő röplabdacsapatában; a klub ügyvezetője, Sarlós Márton nyilatkozott a teljesítményükről.

A hazai élmezőnyben és a nemzetközi porondon szereplő klubcsapatokban rendre nagy fejtörést jelent a légiósok és hazai játékosok aránya. Nincs ez másképpen röplabdában sem, a Vasas Óbuda ügyvezetője, Sarlós Márton erről is beszélt a vasassc-hu-nak adott interjújában. „Ha megdolgoznak érte, akkor természetesen ők jelenik a legjobb megoldás, de tegyük tisztába, nem alanyi jogon jár a magyar játékosoknak, hogy kezdők legyenek egy extraligás csapatban. Meg kell nézni, hogy a mostani Vasasban kik kezdők a magyarok közül. Ott van Juhár Dalma, aki évekig szó nélkül állt a sarokban, ha kellett, és soha nem panaszkodott, hogy például egy horvát válogatott játszik a posztján, említhetném Török Katát is, akinek ez az ötödik szezonja, sokáig nem kapott annyi lehetőséget, de megküzdött a helyéért, beverekedte magát a csapatba. Ugyanígy Ambrosio Melani vagy Mihály Dorka is feladhatták volna, de helyette folyamatosan dolgoznak a lehetőségért, hogy bizonyítsanak az edzőnek, sőt, Dorka még a posztváltást is bevállalta ennek érdekében. Úgy gondolom, ez az a hozzáállás, ami a magyar fiataloktól kell. Rengeteg lemondással jár az élsportolói élet, az Extraliga jelenlegi színvonala megköveteli mindezt.”

A Vasas Óbuda három, ősszel debütált fiatalja (balról): Märcz Mira, Stankovics Alinda, Rieder Evelin Forrás: Vasas Óbuda
A Vasas Óbuda három, ősszel debütált fiatalja (balról): Märcz Mira, Stankovics Alinda, Rieder Evelin Forrás: Vasas Óbuda
A koronavírus-fertőzések miatt több tizenéves játékos is bemutatkozhatott az Extraligában a piros-kékeknél. Ők persze még nem számítanak alapembernek. „Örülök, hogy nemrég Märcz Mira, Stankovics Alinda és Rieder Evelin is belekóstolhatott ebbe a légkörbe, most már ők is látják, mi vár rájuk, ha ezt az utat választják. Azt mindenesetre jó volt látni, hogy minden felnőttedzésen megszakadtak, és magabiztosan, jól dolgoztak. Rajtuk kívül is sok jó adottságú, kimondottan tehetséges lány játszik az utánpótlásunkban, rajtuk tartjuk a szemünket. Bízom benne, hogy évről-évre egyre több magyar játékost tudunk majd beépíteni a csapatba, de ehhez a fiatalok részéről türelem, és mindenekelőtt rengeteg munka szükséges.” További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.