- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Műkorcsolya: több mint száz fiatal versenyzett a Sebestyén-kupán

A múlt hétvégén a Vasas Jégcentrumban minden korosztályban összemérték a tudásuk az utánpótláskorú műkorcsolyázók. A Sebestyén-kupán a felnőtteket is beleszámítva tizenhét egyesület több mint száz műkorcsolyázója mutatta be a programjait. A női mezőnyben Láng Júlia (Pavuk SE), a férfiban Böröcz Máté (JKOR) nyert.

A junior lányok között Szigeti Bernadett lett a győztes Forrás: HUNSKATE [1]

A junior lányok között Szigeti Bernadett lett a győztes  •  Forrás: HUNSKATE

A szövetség beszámolója [2] szerint a junior lányok között meglepetéseket is tartogatott a rövidprogram: a mezőny legfiatalabb indulója, Zsembery Katinka (SKSE) állt az élre, megelőzve jóval rutinosabb versenytársait, Szabó Cintiát (Jégkorszak SE) és Szigeti Bernadettet (Pavuk SE). A kűrben aztán fordult is a kocka: az aranyérem a kétszeres felnőtt magyar bajnoki bronzérmes Szigeti Bernadetté lett, míg Szabó Cintia megtartotta a második helyet, Zsembery Katinka pedig a harmadik helyen fejezte be a versenyt. A fiúk között Berei Mózes József egyedüli juniorként gyarapította a Sebestyén Korcsolya SE győzelmeinek számát.

Az SKSE ifjú képviselői közül a kiemelkedő rövidprogramjának köszönhetően a kűrt több mint tízpontos előnnyel váró Ekker Léna (advanced novice [10–15 éves]), valamint Zhang Boglárka (basic novice I. [10–11 éves]), Incze Brigitta Éva (cubs [9 éves]), Kind Igor (mini cubs [8 éves]), Belenikina Maria (mini cubs) és Tőkey Alíz (chicks [7 éves]) eddig valamennyi versenyét megnyerte a szezonban, és a legutóbbin sem talált legyőzőre.

Az előző három viadalon rendre diadalmaskodó Széplaki Katinka (mini chicks [6 éves]) sikersorozatát azonban egy miskolci kihívója, a DVTK versenyzője, Rózsa Emma megszakította. Sőt, a borsodi klub a kategória egyedüli indulója, Bodolai Dávid révén a 6 éves fiúk között is aranyérmet, míg a basic novice lányok II. korcsoportjában bronzérmet ünnepelhetett, ezzel a verseny legeredményesebb vidéki egyesülete lett.

A szezon során először a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület (JMAD) is győzelemmel térhetett haza: a basic novice lányok III. kategóriában (12–13 éves) Czakó Luca állhatott a dobogó legfelső fokára, és edzéstársai az ő aranyérme mellé is egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a klubnak. Javított a Győri ETO (ETO) is, amely immár két ezüstérmet nyert.

Ugyanúgy a budapesti Jégkorszak SE is növelte érmei számát: az egyedüli advanced novice fiúként diadalmaskodó Vlasenko Aleksei, valamint az intermediate novice (10–13 éves) korosztályban második aranyérmét szerző Virányi Laura mellett ezúttal Sztana Fruzsina Zsófia révén a basic novice II. korcsoportban (11–12 éves) is első helynek örülhetett.

A Pavuk SE Láng Júlia és Szigeti Bernadett aranyérme mellett egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, míg a Hoffmann Korcsolya Akadémia (HKA) az intermediate novice korosztályban Csaba Máté révén győzött, a korábbi versenyeken ugyanebben a kategóriában diadalmaskodó, ezúttal azonban már az advanced novice mezőnyben induló Papp Vivien révén pedig ezüstérmet zsebelt be. De a Jégcsillag SE sem távozott aranyérem nélkül: Hoffmann Ábel idén már harmadszor állhatott a dobogó legfelső fokára a cubs korosztályban, az advanced novice lányok mezőnyében pedig egy bronzérem ütötte a klub markát.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN [3] a sportági aloldalunkon.