- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kardvívás: Noseda Szabolcs megmutatná, hogy egyéniben is képes a bravúrra

Jól szerepel a DVSZ 19 éves kardvívója, Noseda Szabolcs a 2020/2021-es évadban: az első junior-válogatóversenyen és a felnőtt országos bajnokságon egyaránt bronzérmet nyert, így a fiatalabbak hazai ranglistáján a második helyen áll, míg az idősebbek lajstromában az előkelő negyedik pozícióban tanyázik. Érdekesség azonban, hogy a saját korosztályában a négy viadalból csupán egyszer állt dobogóra.

Noseda Szabolcs egyéniben is meg szeretné mutatni, hogy képes a bravúrra Forrás: hunfencing.hu [1]

Noseda Szabolcs egyéniben is meg szeretné mutatni, hogy képes a bravúrra  •  Forrás: hunfencing.hu

„Nem vagyok elégedett a juniorok mezőnyében mutatott teljesítményemmel, amely meglehetősen hullámzó; harmadik hellyel kezdtem, aztán a következő versenyen a harminckettő között kiestem. Persze sűrű a mezőny, legalább kilenc olyan srác van, aki igazán kiélezett párharcot vívhat egymással. A ranglistán ennek ellenére sokkal jobb a helyzetem, mint a legutóbbi négy évben ilyenkor. Remélem, megtartom a pozíciómat. A felnőttek eseményein rendre jó ágra kerültem, ráadásul remek formában küzdöttem. Ez történt a felnőtt ob-n is; hihetetlenül boldog voltam, hogy érmet nyertem. Utolsóéves utánpótláskorúként ezzel is jeleztem, hogy szépen fejlődöm” − magyarázza Noseda Szabolcs.

A tavalyi, poreci utánpótlás Európa-bajnokságon a junior kardcsapat Szabolcs remeklésének nagyban köszönhette az aranyérmet. Hétfőn kiderült, a srácok nem védhetik meg a címüket: a nemzetközi szövetség bejelentette, az idén nem rendezi meg a junior- és kadét-kontinensviadalt.

„Csalódott vagyok a verseny törlése miatt; ez újabb szívfájdalom a tavaly elmaradt Salt Lake City-i utánpótlás-világbajnokság után. A koronavírus-járvány így már két világversenyt vett el tőlünk. Gőzerővel készültem, mindent beleadtam annak érdekében, hogy jól szerepeljek az Eb-n. Habár még elronthatom, jó esélyem van bekerülni a válogatottba, szóval abban reménykedem, a vébét legalább megtartják. Ha így lesz, csapatban és egyéniben egyaránt szeretnék dobogóra állni. Utóbbiban is megmutatnám, hogy képes vagyok bravúrt elérni. Emellett azt is tervezem, hogy kvalifikálom magam az U23-as Európa-bajnokságra. Már amennyiben megrendezik azt…”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN [2] a sportági aloldalunkon.