UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2021-01-30 09:00

Asztalitenisz: győzelmi kényszerben van az Extraligában szereplő MOATSZ utánpótlás-válogatott

Sorozatban nyolc mérkőzést veszített a MOATSZ utánpótlás-válogatott néven indított asztalitenisz-csapat a férfi Extraligában; a rossz széria okairól és a célokról beszélgettünk az együttes 16 éves játékosával, Huzsvár Erikkel.

Négy győzelemmel és nyolc vereséggel a tabella nyolcadik helyén tanyázik a tizenkét csapatot foglalkoztató felnőtt férfi Extraligában a MOATSZ utánpótlás-válogatott néven indított asztalitenisz-együttes. A Balogh Bence (16 éves ), Huzsvár Erik (16), Ócsai Máté (17) és Szántosi Dávid (14) alkotta egység meglepően jól, sorozatban elért három sikerrel kezdte a ligát, azóta viszont csak veszített (a Szeged nem tudott elutazni a srácok elleni összecsapásra, emiatt játék nélkül nyertek Huzsvárék).

Huzsvár Erik (balról) és Szántosi Dávid a 2019-es magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: moatsz.hu
Huzsvár Erik (balról) és Szántosi Dávid a 2019-es magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokságon Forrás: moatsz.hu
„Egyre erősebb csapatokkal találkoztunk, és sajnos ezzel együtt a hanyatlott a formánk − kezdi Huzsvár Erik. − Sorozatban három meccset veszítettünk, majd négy háromra elbuktuk a Mosonmagyaróvár elleni rangadót. A Csákvárral szemben ugyanilyen arányban kaptunk ki. Lélekben mindannyiunkat megviseli a rossz széria. Eleinte jól játszottunk, majd fokozatosan romlott a teljesítményünk. Nekem az utolsó két meccsen javult a játékom, kezdem ismét elkapni a fonalat. Remélem, a többiek is megtalálják önmagukat; ellenkező esetben akár kieshetünk a bajnokságból.”Honvéd Szondi SE vasárnap 4:3-ra visszavágott az első fordulóban elszenvedett vereségért. Erik azt mondja, kulcsfontosságú, hogy ugyanez ne történjen meg a következő két körben, a Félegyházi ASI-vel és a DVTK SE-vel szemben. „Muszáj győznünk; csak így maradhat reális esélyünk a bentmaradásra. Nagy bajban lennénk, ha az egyiket elveszítenénk, utána ugyanis bravúrra lenne szükségünk... Erre akár képesek is lehetünk, ha épp elkapjuk a fonalat, de biztosra szeretnénk menni. Az a probléma, hogy hullámzó a teljesítményünk: szerintem ez részben a tapasztalatlanságunknak tudható be, amit egyébként rendre kihasználnak ellenünk az idősebb pingpongosok.” A bajnokság következő kiírásában érvénybe lép a fiatalszabály. Ez a rendelkezés arra kötelezi a klubokat, hogy legalább egy 21 év alatti játékost minden csapatbajnoki meccsen szerepeltetniük kell. Mi történik abban az esetben, ha nem esnek ki a bajnokságból, de az U21-es szabály miatt leigazolná őket valamelyik vetélytárs csapat? „Ez a jövő zenéje, most az a feladatunk, hogy a következő két mérkőzést megnyerjük. Természetesen a cél az, hogy elkerüljük a kiesést. Ha ez sikerül, beszélhetünk a folytatásról” − zárja le a fiatal. További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.