UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2021-02-08 15:54

Kézilabda: Szabó Nina Kisvárdán beleerősödött az NB I mezőnyébe, a következő szezonban már a DVSC-ben szerepel

A női kézilabda NB I-ben szereplő Kisvárda legeredményesebb játékosa a mostani évadban a 19 éves irányító, Szabó Nina. Őt kérdeztük a jelenlegi eredményekről és a jövőjéről.

Közepesen szerepel eddig a mostani évadban a Kisvárda női élvonalbeli kézilabdacsapata, ám ez nem mondható el a 19 éves Szabó Nináról. Bakó Botond együttese az eddigi tizenhárom mérkőzésén négyszer győzött kilencszer pedig vereséget szenvedett, miközben a fiatal irányító 58 gólt szerzett, ezzel pedig vezeti a házi góllövőlistát, és a teljes rangsorban is az előkelő tizenharmadik helyen áll.

Eddig Szabó Nina a Kisvárda legeredményesebb játékosa Forrás: Kisvárda KC
Eddig Szabó Nina a Kisvárda legeredményesebb játékosa Forrás: Kisvárda KC
„A mostani elég nehéz szezonban voltak nagyon jó meccseink, de sajnos négyszer is egygólos vereséget szenvedtünk. Elkaphattuk volna az MTK-t és a Vácot, valamint kötelező pontokat buktunk el a Fehérvár és az Érd ellen – mondta az Utánpótlássportnak Szabó, majd kitért a saját teljesítményére is. – Örülök, hogy viszonylag kiegyensúlyozottan megy a játék, és persze a sok gólnak is. De hozzá kell tenni, hogy a hétmétereseket nagy részben én lövöm, akcióból már nem én vagyok a legeredményesebb a csapatból.” A büntetőből a mostani kiírásban már huszonhétszer eredményes játékos szerint most különösen fontos időszak következik a számukra. „A legközelebbi két mérkőzésünket mindenképpen meg szeretnénk nyerni: a Dunaújvárost és a Boglári Akadémiát fogadjuk, és természetesen a négy pont megszerzése a célunk. Utána következik a Győr és a DVSC, az utóbbi ellen megpróbálunk újra meglepetést okozni, mert ősszel egyszer már sikerült.” A március eleji, debreceni meccs különleges lehet Szabónak, hiszen nyártól a hajdúsági alakulatot erősíti. „Nagyon meglepődtem, amikor megkerestek, és egyszerre nagyon örültem is neki. Aztán a családommal átbeszéltük az ajánlatot, és úgy láttuk, jó fejlődési lehetőség ez számomra. Különösen motivál, hogy a Debrecennel akár a nemzetközi kupában is bemutatkozhatok.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.