- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Újra indulnak a partik a Hello Sakk-kupáért

Az idén második alkalommal került kiírásra a legjobb hazai ifjúsági korú játékosok felvonultatására törekvő Hello Sakk-kupa.

Öngut Tamás tavaly a döntőig menetelt a Hello Sakk-kupán Forrás: MSSZ [1]

Öngut Tamás tavaly a döntőig menetelt a Hello Sakk-kupán  •  Forrás: MSSZ

Az online torna 32 fős mezőnyében 22 fiú- és 10 leányjátékos kapott helyet a meghívások után. A kupa résztvevői négy csoportban kezdik meg a küzdelmeket, majd a körmérkőzéseket (hét forduló) követően a csoportok első négy helyezettje kerül a középdöntőbe.

A nevezéskor a torna legmagasabb értékszámával rendelkező játékosa Borhy Marcell volt, őt Krstulovic Alex, Persányi Barnabás és Juhász Ágoston a ranglistán. Ez a négy játékos ezért külön csoportban is kapott helyet.

A lányok között az U14-es online vb-ezüstérmes Gaál Zsókának van a legmagasabb Élő-pontszáma, de a továbbjutás még így is bravúr lenne tőle, hiszen a 20. helyet foglalja el a sorban.

A kupa csoportbeosztása Forrás: Hello Sakk [2]

A kupa csoportbeosztása  •  Forrás: Hello Sakk

Persze, meglepetésekre ugyanúgy lehet számítani, mint tavaly. Akkor a döntőben a már az ifjúsági korosztályból kiöregedő nagymester, Kozák Ádám azt az Öngüt Tamást győzte le, aki remek formát mutatva 7. kiemeltként jutott a fináléba, és most is „csak” a 10. kiemelt.

A Hello Sakk-kupa első selejtezőkörei két hétvégén, február 20-21-én és február 27-28-án kerülnek megrendezésre.

A torna sorsolása ITT [3]érhető el.

További korosztályos hírek SAKKBAN [4] a sportági aloldalunkon.