UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2021-02-15 20:19

Cselgáncs: nem tudni, Özbas Szofi miért nem utazott el Tel-Avivba

Vasárnap indult a magyar cselgáncsválogatott a csütörtökön kezdődő tel-avivi olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyre. A rangos viadalon a tervezett hat utánpótláskorú sportoló helyett csak öt lép tatamira, mivel a 19 éves Özbas Szofi nem érkezett meg a repülőtérre a csapattalálkozó időpontjára.

A Nemzeti Sport információi szerint a Békés Megyei Kano Judo SE 19 éves ifjúsági olimpiai, junior világ- és Európa-bajnok, U23-as Eb-győztes cselgáncsozója, Özbas Szofi nem érkezett meg vasárnap a tel-avivi Grand Slam-versenyre induló csapat találkozójának helyszínére.

Egyelőre nem tudni, Özbas Szofi miért nem utazott Tel-Avivba Fotó: Tumbász Hédi
Egyelőre nem tudni, Özbas Szofi miért nem utazott Tel-Avivba Fotó: Tumbász Hédi
„Egyelőre nem tudok bővebb, hivatalos információval szolgálni arról, hogy Szofi miért nem indul ezen a viadalon. Most csak annyi a biztos, hogy kihagyja a tel-avivi megméretést” – nyilatkozta Nagy András, a magyar szövetség szakmai igazgatója a Nemzeti Sportnak. A szervezet szerette volna megszervezni Özbas kijutását és a válogatott után küldeni a versenyzőt, de a dzsúdós nem élt ezzel a lehetőséggel. Szofi jelenleg a 27. helyen áll a felnőtt-világranglistán, tehát olimpiai kvótát érő helyen van. Izraelben így öt utánpótláskorú sportoló indulhat: Szegedi Dániel (66 kg, 18 éves), Tóth Benedek (81 kg, 20 éves), Gőz Roland (90 kg, 22 éves), Vég Zsombor (100 kg, 19 éves) és Sipőcz Richárd (+100 kg, 19 éves). Közülük utóbbi áll a legelőkelőbb pozícióban: 34. a felnőttek lajstromában. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.