UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-02-16 14:27

Labdarúgás: a 13 éves Horváth Petra a BL-címvédő Olympique Lyon utánpótlásából is kiemelkedik

Ideiglenesen újra az MTK Budapest korosztályos labdarúgócsapatánál edz a nemrégiben a világ legjobb női együttese, az Olympique Lyon utánpótlásába szerződött 13 éves Horváth Petra.

Potenciális világsztár tűnt fel az MTK Budapest U13-as labdarúgócsapatának edzésén – így fogalmaz a fővárosi kék-fehér klub honlapja arról a 13 éves Horváth Petráról, aki tavaly nyár óta a hétszeres Bajnokok Ligája-győztes Olympique Lyon női együttesének utánpótlásában játszik.

Horváth Petra a Lyonban is hamar szintet lépett Forrás: mtkbudapest.hu
Horváth Petra a Lyonban is hamar szintet lépett Forrás: mtkbudapest.hu
A franciák szerint is nagy ígéretnek számító Petra az elmúlt időszakban a vizsgái miatt hazatért Magyarországra, és hogy addig is a lehető legjobban tudjon felkészülni a soron következő meccseire, csatlakozott előző egyesülete U13-as fiúegyüttesének edzéseihez. Petra korábban az MTK U12-es fiúcsapatában szerepelt, onnan igazolt a világ legsikeresebb női futballklubjához. Petra az MTK TV-nek arról is beszámolt, hogy Marozsán Dzsenifer, az olimpiai bajnok német válogatott, kétszer is a világ legjobbjának választott magyar származású női labdarúgó segít neki a beilleszkedésben, sőt, a klasszis apukájának javaslatára igazolták le a franciák. És a jelek szerint nem is bánták meg a szerződtetését az új klubja szakemberei, hiszen Petrának olyan jól ment a játék a Lyon korosztályos női csapatánál, hogy fejlődése érdekében már átkerült a fiúkhoz. Az MTK TV az egyik itthoni edzésen látogatta meg a reménységet: További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.