UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2021-02-16 12:00

Ökölvívás: biztatóan szerepeltek a fiatalok a múlt heti Bocskai-emlékversenyen

Remekül szerepeltek az utánpótláskorú ökölvívók a múlt heti, debreceni Bocskai-emlékversenyen: a 19 éves Hámori Luca (69 kg) bronzérmet nyert, a 18 esztendős Kiss Levente (+91 kg) pedig egy hajszállal maradt le a dobogóról.

A múlt héten rendezték az ökölvívók legrangosabb hazai rendezésű, nemzetközi viadalát, a Bocskai-emlékversenyt. Természetesen az idén is lehetőséget kaptak a legígéretesebb utánpótláskorú versenyzők az Oláh Gábor utcai sportkomplexumban, és volt olyan közöttük, aki kiemelkedő szerepléssel hálálta meg a lehetőséget.

Hámori Luca a döntőbe jutáshoz is közel állt a Bocskai-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Hámori Luca a döntőbe jutáshoz is közel állt a Bocskai-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A 19 esztendős Hámori Luca (69 kg) egészen az elődöntőig menetelt, amelyben a beszámolók szerint a pontozók jóindulatát nélkülözve, nagy csatában maradt alul a francia Sonvicóval szemben. Az ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya, Bertók Róbert így is elégedetten értékelte a fiatal sportoló produkcióját. „Luca a női szakágunk legnagyobb tehetsége. A francia elleni elődöntőjét úgy gondolom, hogy meg is nyerte, nagy szívvel bokszolt. Betegségét követően az állóképessége nem volt még tökéletes, de remek hozzáállása, technikai tudása miatt érzem azt, hogy már idén képes lehet nagy meglepetésekre a világversenyeken.” Szintén remekül bunyózott a szupernehézsúlyú (+91 kg) Kiss Levente. Közel állt az éremhez, a négy közé kerülésért a grúz Begadzéval szemben maradt alul. Levente nagyot harcolt a sokkal rutinosabb grúz riválisa ellen, ezt az összecsapást hazai ringben akár meg is nyerhettük volna folytatta Bertók a boxing.hu-nak. Még csak 18 éves, ha meglesznek a tapasztalatai a nemzetközi felnőttmezőnyben, akkor nagyon szép jövő előtt állhat. Régen volt ekkora tehetségünk a szupernehézsúlyban.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.