UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2021-02-17 17:44

Labdarúgás: az U19-esek döntetlent játszottak a horvátokkal, az U17-esek kikaptak a románoktól

Két korosztályos futballválogatottunk is felkészülési mérkőzést játszott szerdán: az U19-esek ikszeltek Horvátország ellen, az U17-esek vereséget szenvedtek a románoktól.

Az Oross Márton vezette U19-es gárda Szombathelyen fogadta a horvátok csapatát. Ez a találkozó is az Eb-selejtezőre történő felkészülés jegyében telt, márciusban Norvégiával, Izlanddal és Andorrával találkozik a társaság.

Forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu
A Haladás-sportkomplexumban rendezett 2x60 perces mérkőzésen a horvátok szereztek vezetést, arra 37. percben a bal oldali szöglet után Posztobányi Patrik válaszolt. Majd a horvátok második találata után a 113. percben Zuigeber Ákos egyenlített. Így nyilatkozott a meccsről a szövetségi edző az mlsz.hu-nak: „Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, fegyelmezettségével, küzdeni tudásával. Nehéz mérkőzés volt, szokatlan volt a 120 perces játékidő, de úgy gondolom, a játékosok jól reagáltak a körülményekre, és a drámai végjátékban könnyen meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Jó úton haladunk a március végi Eb-selejtezők előtt, bizakodva várom a folytatást.”

Magyarország–Horvátország 2–2 (1–1) Magyarország, 1. félidő: Auerbach Martin - Hosszú Zétény, Horváth Milán, Csontos Dominik, Major Ernő - Posztobányi Patrik, Kosznovszky Márk, Bocskay Bertalan - Komáromi György (Kállai Kevin, 16.), Kocsis Dominik, László Dávid 2. félidő: Auerbach Martin (Ruisz Barnabás, 88.) - Auer Ákos, Dávid Zoltán, Csontos Dominik (Schuszter Ronald, 88.), Debreceni Zalán - Lehoczky Roland, Ominger Gergő, Vitális Milán - Kállai Kevin, Szalay Szabolcs, Kosznovszky Márk (Zuigeber Ákos, 88.)

Az U17-esekre a tavasszal nem vár tétmérkőzés, az UEFA ugyanis a járványhelyzet miatt törölte az Európa-bajnokságot. A felkészülések sora Gyulán indult a horvátok ellen.
Forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu
A mieink 2–0-as hátrányba kerültek, és Pekár István révén már csak szépíteni tudtak, hiába játszottak fölényben, vereség lett a vége. A válogatott szövetségi edzője, Szélesi Zoltán így értékelt: „Az első félidőben kialakítottunk négy száz százalékos helyzetet, de nem sikerült egyet sem gólra váltani. A nemzetközi szinten nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyit hibázzunk a befejezéseknél, és ahogy ez gyakran lenni szokott ilyenkor, egyetlen elcsúszás elég volt a védekezésben ahhoz, hogy ellenfelünk megszerezze a vezetést. Az előny birtokában a vendégek még defenzívebb futballt játszottak, igyekeztünk megbontani a védelmüket, de nem tudtunk eredményesek lenni. Az eredmény miatt csalódott vagyok, de láttam biztató jeleket, és örülök, hogy új játékosokat is kipróbálhattunk a korosztályban. A következő másfél évben nem lesz tétmérkőzése ennek a csapatnak, de igyekszünk minél több nemzetközi mérkőzést szervezni, lehetőséget adni a korosztály legjobbjainak, és tovább fejleszteni a válogatottat.”

Magyarország–Románia 1–2 (0–1) Magyarország: Simon Barnabás - Farkas Bendegúz (Deákovits Richárd, 82.), Szabó Bence (Gincsai Zoltán, 70.), Pekár István, Kovács Dominik - Nagy Kolozsvári Dániel (Kiss Norbert, 70.), Kocsis Dominik (Bakti Balázs, 70.) - Földi Dominik (Tuboly Máté, 60.), Keresztes Noel (Csóka Dominik, 60.), Grúber Zsombor (Menyhárt Zsombor, 82.) - Tóth Tamás Vid (Ulbert Renátó, 60.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.