- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Rg: pénteken Moszkvában lép szőnyegre a junior együttes kéziszercsapat

Szerdán elindult Oroszországba, pénteken pedig már szőnyegre is lép a ritmikus gimnasztikázók moszkvai nemzetközi versenyén a junior együttes kéziszer-válogatott.

Wiesner Hanna (balra) és a juniorcsapat az utazás előtt Forrás: Wiesner Hanna/Facebook [1]

Wiesner Hanna (balra) és a juniorcsapat az utazás előtt  •  Forrás: Wiesner Hanna/Facebook

A lányok tiszafüredi edzőtáborban készültek fel a viadalra, a juniorcsapatnak – melyben az MTK Budapestből Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Varga Lujza és Virga Emma, a Pécsi RG SE-ből Hegedűs Hanna és Tukacs Lotti bizonyíthat Moszkvában– ez lesz az első komolyabb nemzetközi megméretése.

„Moszkvában valamelyest képet kaphatunk arról, hogy kikkel fogunk versenyezni az idén – mondta a juniorokról Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottságának, egyben az MTK Budapest szakosztályának elnöke a felkészülés során az mtk.hu-nak. – Kérdés, hogy az elmúlt hónapok nehézségei közepette az ellenfeleinknek mennyi ideje jutott a juniorokra. A vetélytársainkról eddig nem voltak információink, ennek hiányában készítettük el a gyakorlatainkat is, látatlanban viszont azt gondolom, a többiek is erős programmal készülnek öt labdával és öt szalaggal egyaránt. A moszkvai verseny célja, hogy a gyerekek a hosszú kihagyás után átessenek a tűzkeresztségen. Kíváncsiak vagyunk, versenykörülmények között mi marad meg abból a munkából, amelyet a tornateremben végeztünk.”

A rangos eseményen magyar idő szerint pénteken 10 órakor kezdődik a juniorok viadala, melyen először az 5 labda gyakorlatot mutatják be a magyarok, szombat délelőtt pedig 5 szalaggal szerepel a csapat.

A juniorok mellett Wiesner Hanna a felnőtt egyéni versenyben képviseli a magyarokat.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.