UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2021-02-20 20:35

Öttusa: Gulyás Michelle megújulva várja a versenyeket

Az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle az elmúlt hónapokban mindent megtett azért, hogy minél felkészültebben induljon az olimpiai kvalifikációs versenyeken.

A tavalyi év végén úgy döntött, klubot vált, és a KSI-ből az UTE-ba igazolt az egyik legígéretesebb hazai utánpótláskorú öttusázó, a 20 éves Gulyás Michelle, aki most nyolchetes kemény felkészülés végéhez ért, és a jövő héten már a budapesti Peridot nemzetközi fedett pályás versenyen áll rajthoz.

Gulyás Michelle alapos felkészülés után várja a versenyeket Fotó: Szilágyi Dénes
Gulyás Michelle alapos felkészülés után várja a versenyeket Fotó: Szilágyi Dénes
„Az utóbbi időben több atlétikai és vívóversenyen is elindultam, hiszen nyilvánvaló volt, hogy az öttusa ezen két számában kell a legtöbbet fejlődjek – mondja Michelle. – Remélem, az elvégzett munka jövő hét végén már látszódni fog. A Peridot izgalmas versenynek ígérkezik, picit meg is lepődtem, hogy ilyen sokan neveztek.” A budapesti felnőttviadal az előzetes nevezések alapján egy kisebb világkupának is beillik, na de magára a rendes világkupára sem kell sokat várni, március végén már az olimpiai kvótáért megy a harc a magyar fővárosban, majd áprilisban Szófia két vk-versenynek is a házigazdája lesz, aztán jön a vk-döntő – egyenlőre még bizonytalan helyszínen. „Márciusban a budapesti lesz az első világkupám. Arra számítok, hogy ez a mostani verseny megadja az alaphangot. Azért is kellett a kemény felkészülés, mert szinte kéthetente lesznek a fontos versenyek, nem szeretnék kimerülni, bírni akarom szusszal. Bizakodva és izgatottan várom a világkupát, és örülök, hogy újra sorban jönnek a megméretések, elvégre a versenyélmények miatt öttusázom. Optimista vagyok az előttem álló feladatokkal kapcsolatban.” Nemrégiben a férfi és a női öttusa-válogatott a Kanári-szigeteken vett részt tíznapos edzőtáborban, az UTE fiatalja azonban nem szerepel az összetartáson készült csapatképeken. „Miután a közelmúltban váltottam klubot, nem szerettem volna az edzőim nélkül folytatni a felkészülést, ezért most ezt az edzőtábort kihagytam. Az új ingerek itthon is megvannak, az edzéseim magas szinten folynak, és leginkább a vívás miatt maradtam itthon. A BVSC-ben válogatott párbajtőrözőkkel tudok készülni, és a versenyek előtt nem akartam kiszakadni ebből a munkából.” További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.