UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-02-20 18:10

Röplabda: márciusban MEVZA-tornán térnek vissza az ifjúsági válogatottak

Az ifjúsági fiúk tétmeccseken harcolhatják ki a korosztályos Eb-re való kijutást, míg a lányok házigazdaként biztosan résztvevői lesznek a mezőnynek, viszont Kőnig Gábor személyében új szövetségi edző irányítja őket a következő időszakban.

Míg a junioroknak idén nem lesznek selejtezőik, az ifjúsági leányválogatottra komoly megméretések várnak, hiszen a nyári Európa-bajnokság mellett márciusban MEVZA-tornán is részt vesz a csapat, amely egyébként az Eb-selejtező első köre, csakhogy a mieink házigazdaként biztosan tagjai a mezőnynek, így viszont ez remek alkalom arra, hogy Kőnig Gábor, aki Horváth Andrással „cserélt" csapatot (utóbbi az U18-as lányokért felel mostantól), jobban megismerje a játékosokat.

Márciusban végre visszatérnek a pályára az ifjúsági válogatottak Forrás: hunvolley.hu
Márciusban végre visszatérnek a pályára az ifjúsági válogatottak Forrás: hunvolley.hu
„Azért nem ismeretlenek számomra a lányok, hiszen a Vasasnál éppen ennél a korosztálynál dolgozom – mondta Kőnig Gábor a hunvolley.hu-nak –, így szinte minden lányt láttam már a pályán, és egy részükkel beszélgetni is tudtam. De persze szükség van arra is, hogy együtt dolgozzunk, de erre tökéletes lehetőség lesz a márciusi edzőtábor és a MEVZA-torna.” A 28 tagú keret március 3-án kezdi majd az edzőtábort Budapesten, majd 11-én utazik a horvátországi Zadarba, ahol a MEVZA-tornára kerül sor, de ekkor már megfeleződik a létszám. A régióból csak Ciprus nem képviselteti magát, így az ellenfelek között lesz Ausztria, Csehország, Horvátország, Izrael, Szlovénia és Szlovákia is a március 12-14. között megrendezendő tornán. „Az eddigi benyomásaim alapján ez egy nagyon jó és magas összetételű gárda – fogalmazott az esélyekről a szövetségi edző –, az is nagy kérdés, hogy a világjárvány melyik csapatot mennyire viselte meg, hogyan tudtak készülni például a riválisok. Ez sajnos elég szerencsétlen szituáció, de innentől kezdve minden erőnkkel az Európa-bajnokságra kell majd koncentrálnunk.”

A leány ifjúsági válogatott kerete: Báder Júlia (BVSC), Bencze Panna (Vasas), Botyánszki Fanni (BVSC), Erdei Kinga (BRSE), Erőss Mirtill (Vasas), Fekete Fanni (Vasas), Fekete Ramóna (BRSE), Gergácz Olga (Szombathelyi SI), Jámbor Cecília (Vasas), Kállai Laura (Vasas), Katics Kitti (BRSE), Kiss Lilla (KESI), Korcsok Karolina (BRSE), Lázár Kamilla (BRSE), Matuska Orsolya (BRSE), Mikus Nina (Gödöllői RC), Nagy Sophie (Vasas), Nagy-Hegyesi Réka (Szeged), Németh Zina (BVSC), Riesz Lili (UTE), Schneider Vanessa (BRSE), Szakály Stefánia (Szombathelyi SI), Szilvácsku Anna (UTE), Tóth Sára (BRSE), Tuska Brigitta (BRSE), Újvárosi Boglárka (Budaörs), Vámosi Hanna (Vasas), Vértes Szonja (Vasas)

Zadarban egyébként nem csak a lányok, hanem a fiúk is megmérethetik magukat, s a Tomanóczy Tibor vezette ifjúsági csapat számára ott már komoly lesz a tét, hiszen a torna győztese kvalifikálja magát a nyári Eb-re, míg a következő négy csapat bejut a selejtező második fordulójába. Azaz a fiúknak ugyanabból a hat ellenfélből legalább kettőt meg kell előzniük a továbbjutáshoz.

A fiú ifjúsági válogatott kerete: Bandi Bernát (Dág), Béres Mátyás (Dunaújváros), Cziczlavicz Dávid (VRCK), Eperjesi Richárd (Szolnok), Gőczi Dániel (Dunaújváros), Kuti Márk László (Dunaújváros), Pintér Barnabás (Szeged), Sütő Kristóf (Kecskemét), Szabó Máté (Kecskemét), Székely Péter Trevisz (Pénzügyőr), Tálos Péter (Dág), Tóth Gábor (MÁV Előre), Tóth Kristóf (Dunaújváros), Varga Péter (Kecskemét), Zarka Márton (Kaposvár)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.