UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2021-02-21 08:44

Jégkorong: Keresztes Levente gólt lőtt, Halász Béni pedig győzelemre vezette a csapatát az NAHL-ben

A New Jersey Titans magyar csatára, Keresztes Levente (18) megszerezte idei negyedik gólját (és tizenhatodik pontját), Halász Béni (19) 95 százalékos védési mutatójának köszönhetően pedig győzött a New Mexico Ice Wolves az NAHL elnevezésű amerikai juniorligában.

Szombat este, magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytatták kitűnő szereplésüket az utánpótláskorú magyar légiósok az egyik legrangosabb tengerentúli junior jégkorongligában, az NAHL-ben.

Keresztes Levente gólt lőtt a New Jerseyben, de ezúttal ez sem volt elég a győzelemhez Forrás: New Jersey Titans
Keresztes Levente gólt lőtt a New Jerseyben, de ezúttal ez sem volt elég a győzelemhez Forrás: New Jersey Titans
A New Jersey Titans 18 éves támadója, Keresztes Levente megszerezte a negyedik gólját a jelenleg futó évadban, emellett korábban már tizenkét asszisztot is kiosztott. Keresztes a harmadik harmad hatodik percében 2–2-es állásnál talált be Northeast Generals kapujába, végül azonban hazai környezetben szereplő csapata még a rendes játékidőben kikapott 4–3-ra. Hetedszerre kapott lehetőséget az első tengerentúli szezonját futó Halász Béni a New Mexico Ice Wolves csapatában. A 19 éves kapus még januárban az egyik mérkőzést shootouttal, azaz kapott gól nélkül teljesítette, ezúttal az első harmad végén egyszer átjutott rajta a korong, utána azonban hibátlanul teljesített. Csaknem kilencvenöt százalékos védési hatékonysága tette lehetővé, hogy a New Mexico megfordítsa, és 2–1-re meg is nyerje a találkozót. A szombati játéknap után a New Jersey továbbra is a harmadik helyen áll a Keleti Divízióban, a New Mexico pedig jelenleg a hatodik a Déli Divízióban. Korábbi interjúnk Keresztes Leventével Korábbi interjúnk Halász Bénivel További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.