- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Jégkorong: Keresztes Levente gólt lőtt, Halász Béni pedig győzelemre vezette a csapatát az NAHL-ben

Szombat este, magyar idő szerint vasárnap hajnalban folytatták kitűnő szereplésüket az utánpótláskorú magyar légiósok az egyik legrangosabb tengerentúli junior jégkorongligában, az NAHL-ben.

Keresztes Levente gólt lőtt a New Jerseyben, de ezúttal ez sem volt elég a győzelemhez Forrás: New Jersey Titans [1]

Keresztes Levente gólt lőtt a New Jerseyben, de ezúttal ez sem volt elég a győzelemhez  •  Forrás: New Jersey Titans

A New Jersey Titans 18 éves támadója, Keresztes Levente megszerezte a negyedik gólját a jelenleg futó évadban, emellett korábban már tizenkét asszisztot is kiosztott. Keresztes a harmadik harmad hatodik percében 2–2-es állásnál talált be Northeast Generals kapujába, végül azonban hazai környezetben szereplő csapata még a rendes játékidőben kikapott 4–3-ra.

Hetedszerre kapott lehetőséget az első tengerentúli szezonját futó Halász Béni a New Mexico Ice Wolves csapatában. A 19 éves kapus még januárban az egyik mérkőzést shootouttal, azaz kapott gól nélkül teljesítette, ezúttal az első harmad végén egyszer átjutott rajta a korong, utána azonban hibátlanul teljesített. Csaknem kilencvenöt százalékos védési hatékonysága tette lehetővé, hogy a New Mexico megfordítsa, és 2–1-re meg is nyerje a találkozót.

A szombati játéknap után a New Jersey továbbra is a harmadik helyen áll a Keleti Divízióban, a New Mexico pedig jelenleg a hatodik a Déli Divízióban.

Korábbi interjúnk Keresztes Leventével [2]

Korábbi interjúnk Halász Bénivel [3]

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN [4] a sportági aloldalunkon.