- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Vívás: megrendezik a kairói utánpótlás-világbajnokságot az idén

A Nemzetközi Vívó Szövetség hétvégén úgy határozott, az eredetileg tervezett időpontban, tehát április 3. és 11. között megrendezi Kairóban junior és kadét világbajnokságot. A hazai szervezett elnöksége a határozat okán rendkívüli ülést tartott: elsősorban azt vitatta meg, hogy a magyar küldöttség részt vesz-e az eseményen.

Rendkívüli ülést tartott a Magyar Vívó Szövetség elnöksége Forrás: hunfencing.hu [1]

Rendkívüli ülést tartott a Magyar Vívó Szövetség elnöksége  •  Forrás: hunfencing.hu

Csampa Zsolt elnök azt javasolta, a végleges döntést március 16-án, a járványügyi helyzetnek és az addigi szervezési tapasztalatoknak megfelelően hozza meg a testület. Az utazással, a biztonsági intézkedésekkel, a jogi részletekkel, az egyiptomi körülményekkel kapcsolatos előkészületeket természetesen megteszi a szövetség, ám a végső határozatot csak az összes információ birtokában mondja ki az elnökség − emelte ki a hazai szövetség honlapja [2]. Ezt az állásfoglalást a testület egyhangúlag elfogadta.

A vb miatt megváltoztatták a korosztályos országos bajnokságok időpontjait: a kadét és junior ob egyéni versenyeit a jövő hét végén, március 6-án és 7-én rendezik; a csapatviadalokat később, a világbajnokság után. A párbajtőrt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a kardot a Vasas csarnokában, a tőrt az UTE vívótermében bonyolítják le. Szombaton a kadétok, vasárnap a juniorok versenyeznek.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN [3] a sportági aloldalunkon.