UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-02-25 11:35

Kosárlabda: remek formában vannak az U18-as fiúválogatott tagjai

Pethő Ákossal, az U18-as fiú kosárlabda-válogatott vezetőedzőjével beszélgettünk a csapat nemrégiben véget ért összetartásáról és a tervezett tavaszi programról.

Háromnapos összetartáson vett részt a minap a fiú U18-as kosárlabda-válogatott a székesfehérvári MKOSZ Központban. Pethő Ákos vezetőedző elmondta, hirtelen jött az összetartás ötlete.

A székesfehérvári MKOSZ Központban táborozott az U18-as fiúválogatott Forrás: dayholiday.hu
A székesfehérvári MKOSZ Központban táborozott az U18-as fiúválogatott Forrás: dayholiday.hu
„Ez a program eredetileg nem szerepelt a naptárban, de be tudtuk illeszteni a menetrendbe. Ezúton is köszönettel tartozunk a kluboknak amiatt, mert rugalmasan kezelték a helyzetet; ehhez alkalmazkodva igazították a meccseket, és ez nagy segítség volt. A decemberi összetartásunk a tervezettnél rövidebbre sikerült, ráadásul a koronavírus miatt többen nem vehettek részt rajta; legfőképpen emiatt volt szükség erre a táborra” − magyarázza Pethő Ákos. A vezetőedző kifejtette azt is, hogy a meghívott 18 srác a vártnál is jobb állapotban volt. „Jól sikerült napokat zártunk, szinte teljes létszámmal dolgozhattunk. A fiúk között olyan is akadt, akit legutóbb nyáron láttam. Remekül haladtunk, hiszen kiváló formában, felkészülten érkeztek Fehérvárra. Ezúttal nem a védekezésünkre helyeztük a hangsúlyt, hanem a támadásra.” A mester még két edzőtáborral számol a július végén kezdődő, nagyváradi B divíziós Európa-bajnokság előtt. „Ha minden jól megy, legközelebb a tavaszi szünetben találkozunk egymással, és az után következhet a nyári felkészülési időszak. Egyelőre nem tudok nyilatkozni az Eb-esélyeinkről, hiszen a sorsolásra várunk. De ha az megvan, akkor sem kapunk teljes képet a mezőny erősségéről, lévén, hogy a pandémia miatt tavaly az összes kontinensviadalt törölték, és ez a korosztály legutóbb két évvel ezelőtt, az U16-os kontinenstornán szerepelt. Persze próbálunk tájékozódni, felvételeket szerezni.”

AZ U18-AS FIÚVÁLOGATOTT TÁBORÁBAN RÉSZTVEVŐ JÁTÉKOSOK Balogh László (Budapesti Honvéd), Bánfi Balázs (NKA Pécs), Bieber Áron (MAFC), Cserkó András (KTE), Csendes Péter (Soproni KC), Csuti Kornél (ZTE), Czermann Patrik (DEAC), Hajdu Péter (Zsiros Tibor KA), Herczeg Kristóf (Egis Körmend), Ivkovics Milán (KTE), Kazy Balázs (NKA Pécs), Kelemen Ádám (Vasas), Kertész Dávid (Alba Fehérvár), Kiss Kolos (DEAC), Paár Márk (Kaposvár), Pákozdi Csongor (Alba Fehérvár), Schmera Gergely (NKA Pécs), Sipos Mátyás (Veszprém), Tóth Barna (KTE)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.