- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézilabda: a 18 éves Ballai Borbála 2024-ig hosszabbított a Ferencvárossal

Újabb saját nevelésű játékosával írt alá hosszú távú szerződést a Ferencváros női kézilabdacsapata. A 18 éves Ballai Borbála végigjárta az utánpótlás-ranglétrát, mígnem 2020 nyarától a felnőttcsapat edzéseit látogathatta. A fiatal irányító gyorsan felvette a ritmust, még 17 esztendősen bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában – különleges, hogy előbb játszott felnőtt szinten nemzetközi tétmérkőzést, mint NB I-es bajnokit. Igazán emlékezetes találkozón debütált, hiszen a megtizedelt Ferencváros szenzációs meglepetést okozva idegenben győzte le az Esbjerget, az ifjú reménység pedig bátor és kiváló játékkal segítette a csapatot. Bori az NB I-ben épp ezen a héten, az MTK elleni bajnokin mutatkozhatott be, mintegy nyolc percet töltött a pályán a kilencgólos ferencvárosi győzelemmel véget ért találkozón.

Ballai Borbálára (18) hosszú távon számít a Ferencváros Forrás: fradi.hu [1]

Ballai Borbálára (18) hosszú távon számít a Ferencváros  •  Forrás: fradi.hu

„Bori bizonyította a tehetségét és a mentalitása is kiváló, ezért boldog vagyok, hogy 2024-ig szóló szerződést kötünk – mondta Bognár László, az FTC kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója a klub hivatalos oldalának [2]. – Nagy dolognak tartom, hogy újra a saját utánpótlásunkból kikerülő tehetséggel kötünk szerződést. Bori számára a következő lépcsőfok a stabil első osztályú szereplés lehet, ezért a következő idénytől a több játéklehetőség érdekében kölcsön adjuk őt a Vácnak.”

Maga a szerződéskötés főszereplője arról beszélt, hogy álomszerűen alakul számára eddig ez az idény.

„Álmodni se mertem ilyen évről, hogy lehetőséget kapok a felnőttcsapatban, bemutatkozhatok a Bajnokok Ligájában, szerződést hosszabbítunk… – mondta boldogan Ballai Borbála. – Nem volt könnyű megszokni a tempót, de bírom most már, és szeretem az edzéseket. Nehéz döntés volt számomra, hogy kölcsönben máshol folytassam, mert minden új lesz számomra. A város, a csapat, a körülmények – furcsa lesz kiszakadni ebből a légkörből, amiben már olyan rég vagyok. Kikértem sokak véleményét, a csapattársakét és anyukámét is, mindenki bátorított, és úgy érzem én is, hogy ez a helyes döntés, meg kell tennem a következő lépést. Szeretnék stabil NB I-es játékossá válni a következő években, aztán egy napon majd, amikor már itt is a csapat hasznára tudok lenni, szeretnék visszatérni a Fradiba.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon.