- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kézilabda: egymásnak feszültek a fiatal csapatok a női NB I-ben, döntetlen lett a vége

Mindkét csapat számára roppant fontos mérkőzést játszott szombaton a női kézilabda NB I talán két legfiatalabb kerete, a Békéscsabai ENKSE és a Boglári Akadémia-SZISE.

Döntetlent játszott a Békéscsaba és a BA-SZISE az NB I-ben Forrás: Békéscsabai ENKSE [1]

Döntetlent játszott a Békéscsaba és a BA-SZISE az NB I-ben  •  Forrás: Békéscsabai ENKSE

A fordulatos találkozó a félidei 12–12-es eredmény után 24–24-es döntetlennel zárult. A hazaiak ezzel megszerezték az első pontjukat az évadban, a Balaton-partiak pedig elmozdultak a kiesőzónából, és már a tizedikek.

Így értékelt a neka.hu-nak a vendégek vezetőedzője, ifj. Kiss Szilárd.

„A játék összképét tekintve igazságos döntetlen született. Tudtuk, hogy nehéz lesz, erre is készültünk. Hektikus mérkőzést vívtunk, voltak szakaszok, amiket remekül megoldottak a játékosok, aztán érthetetlen üresjáratok következtek, amikor felkeményedtünk védekezésben, nem ment a támadás, és volt ez fordítva is. Igazi végjátékos meccs volt, erre lehet építkezni, örülünk az egy pontnak, büszkék vagyunk arra, hogy három pontot szereztünk összesen a Békéscsaba elleni párharcban.” 

K&H női kézilabdaliga, 14. forduló
BÉKÉSCSABAI ENKSE–BOGLÁRI AKADÉMIA-SZISE 24–24 (12–12)
Békéscsaba, játékvezetők: Felhő, Öcsi.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia, Mistina, Szabó (kapusok), Agbaba 6, Andróczki 4, Bencsik, Bucsi, Giricz 1, Iván 1, Kukely, Mitrovic 4, Petika, Radojevic 5 (1), Szabó, Szabó 1, Török 2. Edző: Fábián Csaba.
BOGLÁRI AKADÉMIA-SZISE: Gercsó, Magera (kapusok), Bánhidi, Faragó 1, Farkas, Juhász, Kajdon, Kocsis, Koronczai 7 (4), Kukucska 3, Mérai 2, Mlinkó 2, Monori 6, Szabó, Takó 2, Woth 1. Edző: Kiss Szilárd.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN [2] a sportági aloldalunkon.