- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Kosárlabda: Wentzel Nóra volt a Magyar-kupa legeredményesebb utánpótláskorú játékosa

Wentzel Nóra 23 pontig jutott a Szekszárd ellen Forrás: hunbasket.hu [1]

Wentzel Nóra 23 pontig jutott a Szekszárd ellen  •  Forrás: hunbasket.hu

Az esélyeknek megfelelően a Sopron Basket csapata nyerte a vasárnap a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban véget ért Killik László női Magyar-kupa-döntőt, amelyen csütörtöktől az első osztályú bajnoki tabella első nyolc helyezettje küzdött. A Sopron magabiztosan szerezte meg a trófeát: a negyeddöntőben 88−53-ra nyert a Ludovika-FCSM Csata ellen, a négy között az Atomerőmű-KSC Szekszárdot utasította maga mögé (77−56), míg a fináléban az Aluinvent DVTK-nál bizonyult 79−56-ra jobbnak.

Ahogyan azt a beharangozó írásunkban [2]közöltük, a tornán résztvevő csapatok keretieben összesen 43 utánpótláskorú van. A rendezési elveknek megfelelően csupán négy alakulat szerepelhetett három mérkőzésen (bronzmeccset is tartanak a Magyar-kupában). Mindössze négy olyan 2001 vagy az után született fiatal akadt, aki háromból három találkozón bizonyíthatott.

Ők a következő statisztikai mutatókat érték el:
Sopron Basket
Varga Alíz: 14 perc-, 3.3 pont, 3.7 lepattanó-, 1.3 gólpassz és 7.3 VAL-átlag
Varga Sára: 7.3 perc-, 1.7 pont-, 0.3 lepattanó-, 0.7 gólpassz- és 2 VAL-átlag
Aluinvent DVTK
Kiss Angelika: 13.3 perc-, 4-4 pont- és lepattanó-, 0.3 gólapssz- és 3.3 VAL-átlag
PEAC-Pécs
Wentzel Nóra: 33.7 perc-, 14.3 pont-, 5.7 lepattanó-, 3.3 gólpassz- és 19 VAL-átlag

A számokból látszik, hogy a legeredményesebben magasan a mecsekiek fiatalja, Wentzel Nóra teljesített. A Pécs az első körben hatalmas csatában nyert 53−52-re a VBW-CEKK Cegléddel szemben. Az elődöntőben 50−45-re kikapott a DVTK-tól, és a Szekszárd elleni bronzmeccsen is alulmaradt; 70−64-re . Utóbbi párharcon egyértelműen Nóra szerepelt a legjobban az alakulatból, sőt a másik csapatban sem akadt nála hatékonyabb játékos; Wentzel 35 perc alatt 23 pontig, 6 lepattanóig és 3 asszisztig jutott.

Noha az együttesük már az első fordulóban búcsúzott, jól szerepelt a Csata reménysége, Mányoky Réka és az UNI Győr kiválósága, Dombai Réka is. Előbbi a már említett Sopron elleni összecsapáson 24 perc alatt 4 pontot, 6 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett. A Győr a DVTK-val nem bírt (74−71), Dombai mégis büszke lehet a 12 pontra, 4 lepattanóra és 2 gólpasszra − 21 perc alatt érte el mindezt.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN [3] a sportági aloldalunkon