UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2021-03-11 14:55

Műkorcsolya: a 12 éves Ekker Léna a nemzetközi mezőnnyel is tartja a lépést

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a Sebestyén Korcsolya SE mindössze 12 esztendős reménységét, az ötszörös korosztályos országos bajnok Ekker Lénát és edzőit látogatta meg.

Ekker Léna (12) már ötszörös magyar bajnoknak vallhatja magát Forrás: MOKSZ
Ekker Léna (12) már ötszörös magyar bajnoknak vallhatja magát Forrás: MOKSZ
A februári utánpótlás országos bajnokság egyik legjobb teljesítményét a 12 éves Ekker Léna nyújtotta, akit nem véletlenül tartanak az egyik legígéretesebb műkorcsolyázónak a hazai szakértők. Edzői, a 2004-ben Európa-bajnokságot nyert Sebestyén Júlia és Vidrai Szabolcs szerint igazi harcos típus, akinek a „feladni" ige nem szerepel a szótárában. „Volt olyan versenye, amelyen négy triplaugrást mutatott be a kűrjében, ráadásul már a junior-vb technikai minimumpontját is elérte úgy, hogy igazából még jövőre is az ifik között lép jégre. Egyértelműen szép jövő előtt áll, és mivel rendkívül kitartó és maximalista, bizakodhatunk, hogy a továbbiakban is eredményes sportoló lesz” – mondta az M4 Sporton látható Jövünk! magazinnak tanítványáról Sebestyén Júlia.

További filmek a március 7-i adásunkból: KORFBALL – Kis sportág, nagy lelkesedés ÖKÖLVÍVÁS – Csattantak a pofonok az Énekes István ifjúsági emlékversenyen ATLÉTIKA – Egyre eredményesebbek a Győri AC fiataljai

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.