- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Torna: győri edzőtáborban készül a versenyekre a fiúválogatott

A héten Győrben edzőtáborozik az ifjúsági fiú tornászválogatott, amely a hamarosan kezdődő versenyekre készül– erről Puskás Jenő, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya számolt be. A szakember elmondta, a sportolók jó erőben vannak, a héten pedig teljes gyakorlatokat mutatnak be, ugyanis március 26-án a szuper-csapatbajnokságon már részt vesznek a fiúk, amelyet követ a szerbajnokság, valamint az ifjúsági és a kadét csapatbajnokság – áll a szövetség sajtóközleményében.

Molnár Botond biztos tagja az ifjúsági válogatottnak Fotó: Freschli József/MATSZ [1]

Molnár Botond biztos tagja az ifjúsági válogatottnak  •  Fotó: Freschli József/MATSZ

A keretet illetően már ismert, hogy a tavalyi mersini kontinensviadalon kiváló eredményt elérők közül Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám és Márkus Sebestyén is a felkerült a felnőttek közé, Závory Szilárd pedig – bár az ifjúsági korosztályhoz tartozik – továbbra is velük készül. A decemberi korosztályos Eb-n csapatban ezüst-, talajon pedig bronzérmet szerző Molnár Botond viszont tagja az ifjúsági válogatottnak, melyből ketten sérülés, ketten vírusfertőzés miatt hiányoznak. Utóbbiak esetében a szövetség hangsúlyozza, nem a tornászok betegedtek meg, hanem kontaktkutatás kapcsán kell kihagyniuk a szombatig tartó tábort.

„Ezen a héten a fiúk már a közelgő versenyekre gyakorolnak, hiszen itt van a kertek alatt a szuper csapatbajnokság, majd ezt követi a szerbajnokság is – fogalmazott Puskás Jenő. – Már teljes gyakorlatokat csinálnak mindannyian, kedden és csütörtökön pedig szólítások lesznek, amelyen be is mutatják ezeket.”

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN [2] a sportági aloldalunkon.