- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Műkorcsolya: harminc év után rendeztek versenyt Jászberényben

Az I. Tavasz-kupát március 27-én és 28-án rendezték meg Jászberényben, az eseményen két nap alatt (a rekreációs versenyzőket nem számítva) 18 egyesület megközelítőleg 130 versenyzője lépett jégre.

A cubs lányok dobogója (1. Incze Brigitta Éva, 2. Hiezl Emma, 3. Széplaki Zsófia) Fotó: Gémesi Balázs [1]

A cubs lányok dobogója (1. Incze Brigitta Éva, 2. Hiezl Emma, 3. Széplaki Zsófia)  •  Fotó: Gémesi Balázs

A hazai szövetség honlapjának [2] a beszámolója szerint a szeniorok között mindössze két versenyző, Schermann Regina és Böröcz Máté indult, az utánpótlás esetében viszont annál nagyobb volt a verseny: bár a juniorok kategóriájában csak a lányok mérték össze tudásukat. A kategóriában az összetettben nyolc pontos előnnyel Krizsanovszki Lili diadalmaskodott, a második az első napot nyerő Szabó Cintia lett, a bronzot Zsembery Katinka szerezte meg.

Az advanced novice (10–15 éves) lányoknál meglepetésre Virányi Laura győzött, aki a kategória országos bajnokát, Ekker Lénát előzte meg; a bronzérmet Csombok Zsüliett nyakába akasztották. A fiúk esetében az egyedüli induló Hortobágyi Dominik nyert.

Az lányok intermediate novice (10–15 éves) korosztálya Béres Réka, fiúké Bődi Patrik sikerét hozta. Szintén győzni tudott Széplaki Katinka és Veszely Gyula Balázs (mindketten a 6 évesek kategóriájában), Incze Brigitta Éva  és Hoffmann Ábel  (9 évesek), Belenikina Maria és Kind Igor (8 évesek), valamint Vidrai-Soltész Zoé (7 évesek).

Nem született meglepetés az ismét három csoportra bontott basic novice (10–13 éves) lányoknál: az I., legfiatalabb korcsoportban (10–11 évesek) az egy versenyt leszámítva a szezon során rendre elsőként végző Zhang Boglárka, míg a II. (11–12 éves) és III. (12–13 éves) korcsoportban a székesfehérváriak, Hartdégen Lili és Czakó Luca vitték a prímet. A fiúknál egyedüli indulóként a debreceni Kovács Deli Bende ugyancsak új egyéni csúccsal állhatott a dobogó tetejére.

Azzal, hogy versenyzői a 18 kategóriából nyolcban begyűjtötték az aranyérmet, valamint még négy bronzérmet szereztek, az SKSE könyvelhette el a legjobb eredményt Jászberényben.

További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN [3] a sportági aloldalunkon.