UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-04-02 20:42

Röplabda: a 15 éves serdülőválogatott Varga Péter jövőre már az U21-es bajnokságban bizonyítana

A Kecskeméti Sportiskola 15 éves röplabdázója Varga Péter a jelenlegi idényben már az U19-es élvonalban is bemutatkozhatott. Töretlen fejlődésének ékes bizonyítéka, hogy a márciusban Zadarban rendezett serdülő MEVZA-tornán a magyar válogatott legjobb pontszerzőjeként zárta a mérkőzéseket.

A március közepén a horvátországi MEVZA-tornán szereplő serdülő röplabda-válogatott legjobb játékosával, a 15 éves Varga Péterrel beszélgettünk. A Kecskeméten pallérozódó reménység 26 pontot szerzett a magyar csapatnak az izraeliekkel szemben. „Kilencévesen kezdtem el röplabdázni Kecskeméten, ám akkor még csak hobbiként tekintettem rá. Ám nagyon hamar kiderült, hogy kifejezetten jó érzékem a sportághoz, és érdemes komolyabban foglalkozni vele. A gyors fejlődésemnek hála tizenkét éves koromtól fogva pedig rendszeresen tagja vagyok a gyermek korosztályos válogatottaknak.” – nyilatkozta a fiatal játékos az Utánpótlássportnak. „Az előző szezonban szinte kizárólag a saját korosztályomban, az U15-ben szerepeltem, de a mostani idényben már egy szinttel feljebb, az U17-ben számítottam alapembernek; továbbá az U19-esek között is bemutatkozhattam szerencsére. Úgy érzem a mezőnyjátékomban rejlik még előre lépési lehetőség, illetve a technikai repertoáromat is bővíteni szeretném, hogy az ellenfelek kevésbé ismerhessék ki az ütéseimet.” A „hírös” város ígéretének komoly, határozott terveket dédelget a közeljövőre nézvést.

Elképesztő „rugókkal” bír a kecskemétiek tehetsége, Varga Péter (15) Forrás: Karagics Mátyás / KESI
Elképesztő „rugókkal” bír a kecskemétiek tehetsége, Varga Péter (15) Forrás: Karagics Mátyás / KESI
„Jelenleg ugyan a harmadik helyen állunk az U17-es pontvadászatban, viszont számomra kimondott cél, hogy megnyerjük a korosztályos bajnokságot. Lehetőleg mindig, mindenhol győzni szeretnék. A következő idényben – az U19 mellett – remélem már az U21-ben is rendszeresen játszhatok, és fejlődhetek.” Edzője, Karagics Mátyás – elmondása szerint – a negyven éves edzői pályafutása alatt nem sok hozzá hasonló tehetség dolgozott a keze alatt. „Péter kiemelkedő munkamorállal van megáldva. Céltudatosan, pontosan és figyelmesen tréningezek napról napra, és ennek köszönhetően fejlődik töretlenül. Sok fiatal játékosnál azt tapasztalni, hogy csak a meccseken teszik oda magukat százszázalékos intenzitással, de nála az edzéseken mutatott hozzáállása is példaértékű. A kiváló fizikai adottságai is arra predesztinálják, hogy meghatározó játékos váljon belőle akár felnőttszinten is. Mivel balkezes, ez némileg korlátozza a pozíciós lehetőségeit, azonban ha a közel kétméteres magassága mellé igazán dinamikussá is válik, elsőrangú feladóátló válhat belőle.” További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.