UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2021-04-02 17:21

Röplabda: négy hely már elkelt az U21-es női ob-döntőre

Véget ért a női U21-es röplabda-bajnokság rájátszásának második, egyben záró köre. A négy csoport győztese automatikusan bejutott a május végi hatos döntőbe, míg a csoportmásodikak még játszanak az elődöntőben, ahonnan az első kettő léphet tovább a fináléba.

Négy együttes szereplése már biztossá vált a nők U21-es röplabda-bajnokságának évad végi országos döntőjében. A négy csoportgyőztes már kvalifikálta magát a fináléba, ezzel már csak két szabad hely maradt a hatcsapatos tornára. Ha azt vesszük, akkor az A-csoportban meglepetés született, hiszen nem Extraligás csapat juniorgárdája nyerte meg a csoportot, hanem a Gödöllői RC alakulata. Azonban egyrészről a gödöllőiek a legutóbbi, két évvel ezelőtti döntőn is ezüstérmet szereztek, másrészről ugyan papíron megnyerték mind a négy mérkőzésüket, azonban a pályán egyszer odahaza vereséget szenvedtek az MTK-tól, azonban jogosulatlan szereplés miatt a fővárosiak végül mindkét akkori győzelmüket elvesztették. Így végül ők még a második helyről is lemaradtak rosszabb szettarányuk miatt. Az elődöntőbe tehát ebből a csoportból a MÁV Előre jutott be - áll a szövetség honlapján közzétett cikkben.

A Gödöllő, a Budaörs, A Békéscsaba és az UTE csapata egyenes ágon kvalifikálta magát az ob-döntőbe Forrás: MRSZ
A Gödöllő, a Budaörs, A Békéscsaba és az UTE csapata egyenes ágon kvalifikálta magát az ob-döntőbe Forrás: MRSZ
A B-csoportban két Extraligás nagyágyú, a Linamar-BRSE és a Fatum Nyíregyháza versengett a továbbjutásért a TFSE-vel. Ebből a hármasból végül azok a békéscsabaiak lettek a csoportelsők, akik a legutóbbi juniordöntőn a bronzérmet szerezték meg. A négy győztes mérközésükön mindössze egy szettet veszítettek. A Fatum végül úgy zárt másodikként, hogy kétszer is legyőzte a TFSE-t, igaz, másodszor ehhez az ötödik szettre volt szükségük. Így viszont nekik is él még a remény a döntőbe kerülésre. A C-csoportban az A-hoz hasonlóan „borult” a papírforma, hiszen a budaörsi lányok nagy bravúrral, ráadásul négy győzelemmel, és a BRSE-hez hasonlóan mindössze egy szettet veszítve, két Extraligás csapat, a Vasas és a DVTK elől szerezték meg a csoportgyőzelmet, s ezzel a döntőbe jutást. Itt a második hely a Vasasé lett, azaz még ők is továbbjuthatnak. A D-csoportban a címvédő UTE szerezte meg az első helyet, annak ellenére, hogy egy mérkőzést elveszítettek a Kaposvárral szemben, amely így azonos pontszámmal, de rosszabb szettaránnyal szorult a második helyre. Történetesen pont ez a mérkőzés volt a legutolsó találkozó, s igencsak komoly izgalmakat hozott, hiszen, ha a kaposvári lányok 3:0-ra győztek volna, akkor ők a csoportelsők. Már 2:0-ra vezettek, de végül a lilák hozták a harmadik játszmát, s ezzel eldőlt a csoportelsőség. A trió harmadik tagjának, az Eötvös DSE-nek itt csak epizódszerep jutott. Összegezve tehát négy csapat, a Budaörsi DSE/Emericus, a Gödöllői RC, a Linamar-BRSE és az UTE már biztosította helyét a május 28-30. közötti fináléban – érdekesség, hogy pont ez a négy csapat végzett az első négy helyen, a legutóbbi, két évvel ezelőtti juniordöntőn Újpest, Gödöllő, Békéscsaba, Budaörs sorrendben. Akkor a Fatum Nyíregyháza és a Vasas Óbuda jutott be még rajtuk kívül a hatos fináléban, s ennek a két csapatnak erre most is megvan az esélye. Akik a május 9-i elődöntőben ebben megakadályozhatják őket az az 1. MCM-Diamant Kaposvár és a MÁV Előre Bericap lehetnek. Ami a helyszínt illeti, ebben még nincs döntés, de a hírek szerint jó esély van a fővárosi, egészen pontosan újpesti rendezésre. Ami viszont már biztos, hogy idén a vírushelyzetre való tekintettel minden korosztályos ob-döntőn külön helyszínen rendezik a lányok és a fiúk küzdelmeit. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.