UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2021-04-04 19:14

Kosárlabda: a nagy szerepekre vágynak a TFSE-MTK női csapatának fiataljai

Az Európa-kupában való indulásért harcoló TFSE-MTK női kosárlabdacsapatában a 19 éves Király Andrea és a 20 esztendős Boros Berta is egyre nagyobb szerepeket vállalna.

A TFSE-MTK női kosárlabdacsapata szombaton nagy lépést a bravúr felé, hogy az élvonal rájátszásában kiharcolja az Európa-kupában való indulás jogát. A Magyar Bianka által irányított együttes az 5-6. helyért zajló párharc első felvonásán 73–66-re nyert a Ludovika-FCSM Csata otthonában. A kék-fehér gárda a második évét tölti az első osztályban, a sikeres szereplésből pedig a klub korosztályos játékosai is kiveszik a részüket. A csapat legfiatalabb láncszeme, a 19 éves Király Andrea például szombaton hat ponttal járult hozzá a győzelemhez.

Király Andrea a TFSE-MTK felnőttkeretének legfiatalabb játékosa Forrás: mtk.hu
Király Andrea a TFSE-MTK felnőttkeretének legfiatalabb játékosa Forrás: mtk.hu
„Már az eddigi teljesítményünkkel is meg lehetünk elégedve, de természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni – idézi a tavaly nyáron a Cegléd együtteséből érkező erőcsatárt az mtk.hu. – Ha a következő párharcot megnyerjük, már az ötödik helyért játszhatunk – ebbe jó belegondolni. Ráadásul kivívnánk az Európa-kupában való szereplés jogát, és ez igazán nagy dolog lenne egy ilyen fiatal csapat és klub történetében. Ezért fogunk küzdeni. Augusztustól edzem itt. A több játéklehetőség miatt érkeztem, és meg is kapom a perceimet. Amikor a pályára kerülök, igyekszem bizonyítani. Könnyen ment a beilleszkedés, jól érzem magam. Ez volt az első nagyobb csapatváltásom, és örülök, hogy jól sült el.” Az ambiciózus kosarasnak pedig nem is lehet más a terve, mint egyre nagyobb feladatokat vállalni a találkozókon. „Egyelőre a fiatalokat tekintve Dúl Panka és Boros Berta is előttem van a sorban, de remélem, a következő szezonokban már meghatározó játékos tudok lenni. A fejlődésemet folyamatosnak érzem. Hasznos egyéni képzéseken vehetek részt, és a társaktól is sokat tudok tanulni. Hogy egyre jobb legyek, ahhoz minden segítséget megkapok. Az élvonal játékgyorsaságát, technikai és taktikai elemeit össze sem lehet hasonlítani a korosztályos bajnokságokéval. Az U20-asoknak azért kell dolgozniuk, hogy mindenben felvegyék a versenyt a légiósokkal és a legjobb hazai felnőttekkel. Még egy éve sem tartozom a TFSE-MTK kötelékébe, de már nagyon megszerettem a légkört, és remélem, hosszú távon is a csapat hasznára lehetek.”
Boros Berta (labdával) is rendszeresen megkapja a bizonyítási lehetőséget Forrás: mtk.hu
Boros Berta (labdával) is rendszeresen megkapja a bizonyítási lehetőséget Forrás: mtk.hu
A TFSE-MTK egyébként is fiatal gárdának mondható. A 1999-es születésű Bernáth Réka és a 2000-ben született Dúl Panka már minden mérkőzésen komoly feladatokat vállal. A jövőben hasonló szerepkört képzel magának a 20. életévét nemrégen betöltő Boros Berta is. „Ez a második évem a csapatban. Amikor idekerültem, azzal a céllal érkeztem, hogy U20-as játékosként minél többet a pályán legyek és a játék minden pontján előre lépjek – mondja Boros Berta. – Úgy gondolom, ez sikerült is, hiszen sokat fejlődtem az elmúlt időben. A kapott játékperceivel soha nem lehet megelégedve az ember, természetes, hogy én is a lehető legtöbbször szeretnék bizonyítani. Jelenleg kiegészítő szerepkör az enyém, de azért dolgozom, hogy következő években a csapat meghatározó láncszeme legyek. Hogy ehhez mi kell? Sok munka. Nemrégen jutottunk fel az élvonalba, már az is nagyon szép eredmény, hogy a nyolcba kerültünk. Távlati céljaink most sincsenek. Mindig a következő lépést akarjuk megtenni, meccsről meccsre gondolkodunk. Most szeretnénk kiharcolni, hogy az ötödik helyért játszhassunk.” A TFSE-MTK a jövőben is számít a fiatalokra, a felnőttkeretbe kerülésre a második vonal Piros csoportjában érdekelt alakulat tagjainak van a legtöbb esélye. Magyar Bianka tájékoztatása szerint a 19 éves Burján Laura lehet az egyik, aki a következő évadtól már a legjobbak között bizonyíthat. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.